Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Markovičeva po dobrih obetih »le« druga

Delo.si: Slovenska plezalka Mina Markovič je na tekmi v težavnostnem plezanju v Valencu osvojila drugo mesto, Maja Vidmar šesta. / Večer: Rebusi in uganke

Valence - Čeprav je bila najboljša slovenska športna plezalka Mina Markovič na dobri poti do nove zmage na tekmi svetovnega pokala, je v finalu težavnostnega plezanja v Valencu osvojila »le« drugo mesto. Boljša je bila le Južnokorejka Džain Kim. Slovenski uspeh je dopolnila povratnica v svetovno karavano Maja Vidmar s šestim mestom.
Markovičeva se se je prepričljivo uvrstila v svoj še sedmi letošnji finale na tekmah svetovnega pokala, potem ko je tako v ženski kot v moški konkurenci preplezala do vrha smeri. V finalu je nastopila kot zadnja tekmovalka, v smeri je bila prepričljiva, vendar pa se je na koncu po dveh zmagah morala zadovoljiti z drugim mestom. Boljša je bila le Južnokorejka Kimova, šele četrta v polfinalu, ki pa je v finalni smeri preplezala dva giba več od najboljše Slovenke ter z zmago ohranila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.
Tako bo o skupni zmagovalki svetovnega pokala v težavnosti odločala zadnja tekma sezone, ki bo 16. in 17. novembra v Kranju. Kimova ima pred zadnjo tekmo 625 točk, Markovičeva ima na drugem mestu 595 točk ter za Kimovo zaostaja 30 točk. Tretja nocoj in tretja v skupnem seštevku je Japonka Momoka Oda.
Markovičeva se bo v Kranju že tretjič zapored potegovala za naslov zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji.
V polfinalu je sicer nastopilo vseh šest slovenskih predstavnikov. Domen Škofic je zasedel končno 11. mesto, Tina Šušteršič je tekmo končala na 12. mestu, Urban Primožič je bil 14., Katja Kadič pa 21.

Š. Ro.


Markovičeva na dobri poti do nove zmage

Delo.si: Slovenska plezalka Mina Markovič je v polfinalu v Valencu edina osvojila vrh smeri in se zanesljivo uvrstila v finale v težavnosti.

Valence - Najboljša slovenska plezalka Mina Markovič je na dobri poti do nove zmage svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. V Valencu se je prepričljivo uvrstila v svoj še sedmi letošnji finale, potem ko je z zelo zanesljivo predstavo v polfinalu edina osvojila vrh smeri.
V finalu ji bo družbo delala še Maja Vidmar. Po 13. mestu v kvalifikacijah je v polfinalu izboljšala izid ter si z osmim mestom zagotovila zadnjo vstopnico v finale.
Od ostalih slovenskih polfinalistov je Domen Škofic zasedel 11. mesto, Tina Šušteršič je tekmo končala na 12. mestu, Urban Primožič je bil 14., Katja Kadič pa 21.

Po tekmi v Franciji sledi le še sklepno dejanje sezone s finalom svetovnega pokala športnih plezalcev v Kranju 16. in 17. novembra, kjer se bo Markoviča že tretjič zapored potegovala za naslov zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji.
V skupnem seštevku svetovnega pokala je trenutno Markovičeva na drugem mestu (515 točk) za vodilno Južnokorejko Džain Kim (525 točk). Markovičeva je po dveh zaporednih zmagah razliko zmanjšala na zgolj deset točk. Kimova je bila v tokratnem polfinalu četrta, tik za Markovičevo pa sta se uvrstili Rusinja Dinara Fahritdinova in Japonka Momoka Oda. Moški polfinale je dobil Južnokorejec Hjunbin Min.

Š. Ro. 



Večer, Šport: Rebusi in uganke

Športna plezalka Mina Markovič je na sedmi tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v francoskem mestu Valence osvojila drugo mesto. Od lanske skupne zmagovalke svetovnega pokala je bila v finalu boljša le Južnokorejka Džain Kim. Slovenski uspeh je dopolnila povratnica po poškodbi prsta Maja Vidmar s šestim mestom.

Markovičeva je v polfinalu kot edina tako v ženski kot v moški konkurenci preplezala do vrha smeri. V finalu je nastopila kot zadnja, v smeri je bila prepričljiva, vendar si je privoščila tudi nekaj napak in se po prejšnjih dveh zmagah morala zadovoljiti z drugim mestom. Odgovor na vprašanje o skupni zmagovalki svetovnega pokala v težavnosti bo dala zadnja tekma sezone 16. in 17. novembra v Kranju. Kimova ima pred zadnjo tekmo 625 točk, Markovičeva na drugem mestu zaostaja za 30 točk. Markovičeva se bo v Kranju tretjič zapored potegovala za naslov zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. Ptujska plezalka se je na vseh sedmih tekmah uvrstila v finale, na šestih je stopila na oder za zmagovalce, trikrat je zmagala, trikrat je bila druga, najslabša je bila četrta.

"Da sem vrhunsko pripravljena, sem pokazala v polfinalu. V finalu sem se osredotočila na samo smer in tekmo. Smer je bila nekoliko drugačna, bolj razgibana, dinamična, čez celotno smer sem se počutila, kot da rešujem rebuse in uganke. Kar nekajkrat sem se zataknila na oprimkih, na koncu pa sem vseeno sestavila takšno plezanje, ki je bilo žal dovolj le za drugo mesto," je po tekmi dejala Mina Markovič. (sta)

 

 02.11.2013



Vecer.si  04.11.2013Mina Markovič druga v Franciji, v Kranju po skupno zmago

Mina Markovič druga v Franciji, v Kranju po 
skupno zmago (Tit Košir)
Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46029

Novosti