Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nadstrešek na Šmohorju

Novi tednik: Planinsko društvo Laško je v preteklem letu sprejelo sklep za gradnjo nadstreška pri planinskem domu na Šmohorju.

... Smela odločitev tedaj še ni bila v celoti finančno pokrita, toda še bolj smelim članom društva, zlasti pa članom gospodarskega odbora, se izvedba ni zdela nemogoča.

Tako so vse od začetka leta pripravljali vse potrebno: pridobitev projekta, potrebnega dovoljenja za gradnjo, izbor izvajalca glavnih del, iskanje zainteresiranega sofinancerja in nato v vročem poletju 2013 začetek gradbenih del. Ta so bila vsebinsko in časovno usklajena, kot da bi bil v ozadju najboljši pisni načrt. Odločilni so bili strokovne izkušnje, zgolj ustno dogovarjanje in volja za delo članov planinskega društva, ki so delo ob pomoči nekaterih zunanjih izvajalcev zaključili, tako kot so predvideli, pri tem pa poskrbeli še za to, da so bili nemoteči za obiskovalce planinskega doma. Slednji so se večinsko pozitivno odzivali in z zanimanjem opazovali objekt, ki je intenzivno rastel pred njihovimi očmi, ter čakali, kdaj bo v celoti dokončan. Šlo je vse po načrtu in zares velika množica obiskovalcev ob zaključni prireditvi akcije Gremo v hribe 31. avgusta je imela priliko, da nadstrešek prvič pogleda.

Navdušenja ni nihče skrival, večini se je zdelo, kot da je nadstrešek že od nekdaj tam, prav slednje pa izraža tisto, kar smo si v društvu želeli: vzeti pridobitev za svojo. Namenjena naj bo vsem obiskovalcem planinskega doma in naj jim dobro služi v dobrem ali slabem vremenu. Tega so se dobro zavedali vsi člani društva, ki so dan za dnem prihajali na Šmohor in to tako dolgo, da je bil pred njimi rezultat dela. To so bili Cveto Brod, Franci Kamenšek, Marjan Klemenčič, Jože Videc, Stanko Frece, Jože Krašek, Alojz Urankar in Jože Rajh.

Zdenka Pesec

 

  24.10.2013

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti