Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za varen korak tudi v zahtevnejših pogojih

Gorski tekač Peter Lamovec o novem Salomon S-LAB XT 6

Prišla je jesen in z njo čas zahtevnejših vremenskih razmer, katerim se moramo prilagoditi tudi tekači.

Poleti večinoma suhe poti postajajo z jesenskim dežjem vedno gosteje posejane z lužami in blatnimi odseki, postopoma pa jih bo pobelil tudi sneg. V takšnih pogojih je tek po naravnih površinah zahtevnejši, kljub temu pa želimo bolje pripravljeni tekači tudi v takšnih razmerah ohraniti visoko hitrost teka. Pravilno izbiro tekaške obutve v takšnih primerih predstavljajo športni copati S-Lab XT 6.

S-LAB XT 6 predstavlja že tretjo generacijo Salomonovega tekaškega copata, ki je nastal z edinstvenim sodelovanjem med ustvarjalci Salomonove tekaške obutve in vrhunskimi gorskimi tekači, ki so s svojimi izkušnjami pripomogli k nastanku enega najbolj izpopolnjenih tekaških copatov za tek pa vseh vrstah naravnega terena. Več o razvoju si lahko ogledate na www.youtube.com/watch?v=DGAodzxs9Rg.

Copat je razvit iz trail tekaškega čevlja XT WINGS, ki je znan po svoji stabilnosti, zaščiti in blaženju. S-Lab XT predstavlja njegovo tekmovalni različico, ki ga odlikuje večja mehkoba in nižja teža, kar omogoča še boljši oprijem stopala in večjo natančnost pri odrivu na najtežjih terenih.

S-Lab XT je zame najpomembnejši model tekaške obutve, s katerim pretečem največ kilometrov. Omogoča mi tek po vseh vrstah podlage v vseh letnih časih. Z njimi se odpravim na zelo dolge teke, na katerih me poti vodijo iz urejenih urbanih površinah, preko travnikov, do najzahtevnejših gorskih terenov. Poleg tega jih uporabljam v vseh letnih časih, tako v vročih poletnih mesecih kot tudi pozimi. Copati S-Lab XT se odlično znajdejo tudi na blatnih in zasneženih površinah, čeprav so v teh primerih še pravilnejša izbira copati S-Lab XT 6 Softground , ki predstavljajo različico istega copata z nekoliko bolj grobim profilom podplata.

Športni copati S-Lab XT 6 so ustvarjeni z namenom varnega gibanje in uživanja ob teku v naravi. Gre za športne copate, na katere se boste lahko zanesli ob vsakem koraku.

Peter Lamovec  

...10.2013
Facebook: Salomon running
 

 

 

 

 




Kategorije:
Novosti SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti