Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Umrl je Milan Cilenšek


tiskar, lektor, urednik, pisec, vodnik in velik planinec


Pred dnevi smo se na pobreškem pokopališču v Mariboru poslovili od Milana Cilenška. Zapustil nas je planinec, planinski vodnik, nekaj časa tudi urednik Planinskega vestnika, turistični vodnik, dalj časa je urejal planinsko rubriko v Večeru, bil je prejemnik najvišjih priznanj PZS, na katera je bil upravičeno ponosen, kajti planine so bile njegova velika ljubezen. In v izlete, ki jih je pripravljal, je dajal veliko svoje energije in srčnosti. Z bogatim znanjem in modrostjo je znal prav vsakemu pričarati pomen in lepote planinstva.

Bil je med ustanovitelji našega planinskega društva Železničar Maribor pred več kot 50 leti. In v tem dolgem času je člane popeljal po slovenskih planinah, planinah naše bivše države in seveda tudi prek meja. Njegova specialnost so bili izleti in potovanja z železnico, ki je bila tudi njegova velika ljubezen. Z njeno zgodovino se je veliko ukvarjal. V letih, ko še nismo veliko potovali zunaj meja naše države, je bil prav Milan tisti, ki nam je odkril tuji svet.

Na naših planinskih poteh, tam kjer le tišina šepeta, se ne bomo več srečevali in zrli na ožarjene vrhove vzhajajočega sonca. Spominjali pa se te bomo, dragi Milan, vedno, ko se bomo zbrali prijatelji planin, narave, pravzaprav vsi, ki si nam pred veliko leti vcepil planinski duh.  

Hvala ti za čas, ki smo ga planinci delili s tabo.

Planinsko društvo
Železničar Maribor

  

 

 

 

 

 

1 komentarjev na članku "Umrl je Milan Cilenšek"

Franci Savenc,

Objavo je od PD Železničar (poslal Danilo Hrastnik; V skladu z dogovorom z ga. Mijo Pilko) pripravil Bruno, ki pa ni znal vključiti fotografije (preveliko je dobil in zasukano za 90 st.) = mu pa bila poslana za objavo v Večeru!(?)

Po hudi bolezni je v 79. letu starosti za vedno zaspal naš tati, deda, stric MILANCILENŠEK iz Maribora, Kacova 4, nazadnje oskrbovanec Doma Danice Vogrinec. Na zadnjo pot ga bomo spremili v ponedeljek, 21. oktobra 2013, ob 13. uri izpred mrliške vežice na pobreškem pokopališču v Mariboru. Žalujoči: hčerka Tatjana in sin Vlado z družinama ter ostalo sorodstvo.

24.10.13 sem dobil prošnjo Marte Krejan - če imam kaj o Cilenšku; šele ob dodelavi Frasove objave pa sem ugotovil, da pripravlja članek za PV; poslati ji nisem imel kaj, razen slike Milana "z metuljčkom".

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti