Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 29.10.2013

Kladiva na dopustu

Običajne jesenske stene so v teh dneh najpogosteje plezane, novosti v njih pa zaenkrat ni. Prvenstvenih vzponov ni bilo in prav tako ne redkih ponovitev. V osončenih skalah se predvsem išče zadnje toplote pred prihajajočo zimsko sezono in se beži vanje iz meglenih predelov naše dežele. Kljub visokim temperaturam se marsikomu v mislih že pojavljajo strma, bleščeča pobočja, škripanje ostrih derez pod nogami ali hreščanje nabrušenih robnikov. Zaenkrat pa lahko še vedno iščemo idealnih prijemov v sončnih stenah, ki so še na razpolago.

Himalajci doma

Odprava Phola Gangchen 2013, ki je bila na poti od 8. septembra, se je 24. oktobra vrnila na brniško letališče. Zdravje in vzdušje med člani je bilo vseskozi dobro. Med aklimatizacijo so priplezali na Kang Ri (Ice Tooth, 6240 m), vzpon na Phola Gangchen (7661 m) pa jim je preprečilo slabo vreme in ogromne količine novega snega.

Običajen jesenski izbor

Zaradi ponekod muhastega vremena marsikateri vrh manjka v izboru. V predelih kjer je oblačnost začela izgubljati svojo moč in je sonce zahtevalo kratke rokave, pa se je le nekaj plezalo. Migalo se je v Peci, Kozjeku, Mrzli gori, Velikem vrhu (Veži), Mali Rinki, Klemenči peči in še kje. Obiskane so bile tudi stene Graškega pogorja in Paklenice, predvsem do druge destinacije se bo v teh dneh vila kolona slovenskih plezalcev.

Srečno do prihodnjič!

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

   

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti