Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Učka Vertical

Nejc Kuhar: Na Hrvaško navadno hodimo na morje, ne pa na gorsko tekaške tekme, a Učka Vertical je bil dovoljšen motiv za številno slovensko odpravo.

Štart tekme je v avtokampu Medveja, na treh metrih nad morjem, cilj pa na vrhu Vojaka s 1396 metri. Skratka, obetal se je pravi gorski tek, bolj kot ne v boju z ostalimi slovenskimi tekači. Štart v prvi kilometer ravnine je bil že skorajda smešno počasen, a takoj ko smo zavili v klanec, mi do smeha ni bilo več. V trenutku smo v ospredju ostali samo Slovenci, ob meni še Simon Alič, Matjaž Mikloša in Simon Novak. Tempo sem v začetnem delu narekoval jaz in do prve okrepčevalnice na tretnjini proge, mi je sledil le še Alič. Kmalu mi je postalo jasno, da jutranje Aličevo pritoževanje nad slabo formo, nima kakšne resnične podlage. No na cilju se je Mike dobro pošalil, da Alič bolj ko "jamra", v boljši formi je. No pa je verjetno res nekaj na tem. Prva polovica trase se je ves čas zmerno vzpenjala, bilo je veliko stopnic in v večini skalnata, zahtevna pot za hiter tek. Kmalu po prvi okrepčevalnici sem narekovanje tempa prepustil Simonu, da sem videl kam "pes taco moli". V nekaj naslednjih minutah je Simon tempo res močno navil in sem se komaj obdržal za njegovim hrbtom. Ves čas me je čudilo, da sploh še ni bilo nobenega strmega klanca, kjer bi lahko zahodil in s tem izkoristil svoje prednosti. No na mojo srečo je v zadnjem delu prišel najprej en daljši strm klanec, kjer se je Simon malo utrudil in sem mu na krajšem tekaškem delu ušel na razdaljo, ki sem jo potem v zadnjo strmino le še obdržal. Čas se je v cilju ustavil pri štirih sekundah nad uro (novi rekord proge) in seveda so še cel dan padali štosi, zakaj nisem mogel še teh par sekund hitreje za pod uro.
Sicer pa moram pohvaliti organizatorje, ki so se res izkazali v vseh pogledih. Lepa trasa, dobro označena, le vreme je nekoliko ponagajalo, saj je bila celotna proga zavita v meglo in posledično zelo mokra ter spolzka. Pa tudi prekrasnega razgleda na Istro z vrhu na žalost tokrat nismo bili deležni.

Rezultati: 
1. Nejc Kuhar 1:00:04
2. Simon Alič 1:00:38
3. Matjaž Mikloša 1:04:02
4. Simon Novak 1:06:16
5. Alessandro Maraspin 1:10:45

  26.10.2013

Najhitrejši trije moški in ženske (le ena ni Slovenka)

Rezultati - vseh

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti