Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 15.10.2013

Živahneje v Zahodnih Alpah

Pri nas so plezalni izleti v gore vedno bolj redki. Več aktivnosti je trenutno v plezališčih, v kakšni toplejši steni pa se kljub temu še najde naveza. Če je pri nas malo dogajanja, pa iz tujine prihajajo novice o kar lepih vzponih.

Poskus vzpona

Vreme je očitno spet na strani naših odpravarjev. Marko Prezelj je v sredo 9. oktobra sporočil, da je ˝od ponedeljka vreme jasno in vetrovno˝ ter, da se bodo 10. oktobra odpravili pod goro in poskusili z vzponom.

Kuffnerjev greben in klasike nad Chamonixom

V belih višavah nad Courmayerjem so se potikali člani AO Železničar. Preplezali so klasičen Kuffnerjev greben, ki vodi od bivaka Fourche do vrha Mont Maundita. Za smer so potrebovali osem ur. Razmere in značilnosti ture so poskrbele za navdušenje in željo po ponovnem obisku tega območja.

Nad Chamonixom sta plezala Marko Mavhar (AO Grmada Celje) in Rok Kurinčič (Soški AO). 7. oktobra sta preplezala S-couloir (V, M4, 1000 m) v Aiguille du Midi, naslednji dan pa Modica-Noury (III, AI 5+, 500 m) v Mont Blanc du Taculu. 9. oktobra sta plezala v Triangle du Taculu, kjer sta se povzpela po smeri Gabarrou-Marquis (III, AI, 4, 350 m) in sestopila po Contamine-Mezeaud Rectifiee (III, AI 4, 350 m). Razen enega raztežaja v Gabarrou-Marquis sta vse smeri plezala nenavezana.

Naše gore

Še se pleza tudi pri nas čeprav vreme temu ni najbolj naklonjeno. Še vedno je prijetno plezati v Veliki Babi, ob lepih dneh pa so tudi grebeni in prečenja dobra izbira.

Razpis za mednarodno srečanje plezalcev BMC 2014

Angleška gorniška zveza (BMC) od 26. januarja do 2. februarja 2014 ponovno organizira mednarodno zimsko srečanje plezalcev in je na srečanje povabila tudi dva predstavnika naše organizacije. Letos predlagajo enega moškega in eno žensko. Srečanje se bo odvijalo v Glenmore Lodge na Škotskem. Namen srečanja je druženje z alpinisti iz drugih držav, spoznavanje škotskega zimskega plezanja, spoznavanje britanske alpinistične etike in tradicije in sprožiti mednarodno diskusijo na trenutno aktualnih temah, ki zadevajo alpinizem in plezanje v svetu. Prijave pošljite najkasneje do ponedeljka, 28. oktobra 2013, do 12. ure. Več...

Srečno do prihodnjič.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

   

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti