Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novi odsek poti

s sedla Planja (2349 m) na Razor (2601 m) - Novi del planinske poti je zelo zahteven: obvezna uporaba plezalnega pasu, samovarovalnega kompleta in čelade

Planinsko pot na Razor (2601 m), ki je bila zaprta od začetka julija zaradi večjega odloma na vrhu tik ob poti in je v spodnjem delu ogrožal planince s padajočim kamenjem, je bilo potrebno prestaviti na varnejšo lokacijo.
To je pomenilo, da je za zakonito prestavitev, oz. novi odsek planinske poti najprej potrebno pridobiti soglasje lastnika zemljišča Občine Bovec, soglasje in skupni ogled TNP, ter soglasji Zavoda za varstvo naravne in kulturne dediščine in Agencije RS za okolje.
Planinsko društvo Radovljica je uspelo pridobiti vsa ta soglasja in tako so dela kljub jeseni lahko začeli in tudi pravočasno dokončali.

V preteklih dneh sta Komisija za planinske poti PZS in PD Radovljica ob pomoči helikopterja SV, ki je na greben Razorja ponesel približno 300 kilogramov materiala in opreme ter markaciste PZS, očistila spodnji gruščnat del poti, prav tako zadnji del proti vrhu in ju na novo markirala. Osrednji del, prehod vertikale v kaminu, ki sta ga nadelala in opremila člana tehnične skupine KPP PZS, pa je opremljen z jeklenico in lestvenimi klini.

Foto: Edo Tomšič
Vir: PZS.si 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti