Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Permu - Markovičeva četrta, Škofic deveti

Planet SiOL: Markovičeva priplezala na četrto, Škofic na deveto mesto ...

Markovičeva je prvič letos pristala tik pod odrom za zmagovalke na nehvaležnem četrtem mestu, Škofic pa je končal na repu finalistov na devetem mestu. Pri moških je zmagal Španec Ramon Julian Puigblanque, drugi je bil Avstrijec Jakob Schubert, tretji pa Južnokorejec Hyunbin Min. V ženski konkurenci je slavila južnokorejska športna plezalka Jain Kim, druga je bila Avstrijka Magdalena Röck, tretja pa Japonka Momoka Oda.
Mina Markovič je končala na četrtem mestu.Mina Markovič je končala na četrtem mestu.
Markovičeva na četrtem mestu je imela nekoliko smole. Štiri tekmovalke za zmagovalko Kimovo so namreč padle na istem oprimku, o uvrstitvi in stopničkah pa je odločal čas, preživet v smeri. Najboljša slovenska športna plezalka je zaradi slabšega časa ostala brez novih stopničk.

Markovičeva se je na vseh štirih izpeljanih tekmah uvrstila v finale, v prvih treh finalih ni bila slabša od drugega mesta, enkrat pa je zmagala. Škofic je bil na uvodni tekmi v Brianconu četrti, tekmo v Imstu je izpustil zaradi udeležbe na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi, kjer je bil bronast, v Puursu pa je bil osmi.

V Permu sta nastopila še dva Slovenca, ki sta nastopa končala v polfinalu. Klemen Bečan j zasedel končno 16. mesto, Tina Šušteršič pa je bila 25. od skupno 25 tekmovalk.

Sklepno dejanja novembra v Kranju
Karavana svetovnega pokala se bo po Permu preselila na Daljni vzhod, natančneje na Kitajsko in v Južno Korejo. Naslednja tekma svetovnega pokala bo čez dva tedna, 12. in 13. oktobra, v kitajskem Wuijangu, nato pa bo 19. in 20. oktobra sledila še postaja v korejskem Mokpoju. Po Aziji bo na sporedu še preizkušnja v francoskem Valenceu (1. in 2. november) ter sklepno dejanje sezone s tekmo v Kranju 16. in 17. novembra.

STA, Pe. M.


Markovičeva prvič letos v težavnosti brez odra za zmagovalke
V skupnem seštevku Markovičeva ostaja druga

Perm - MMC RTV SLO/STA - 29.09.2013
Slovenska športna plezalca Mina Markovič in Domen Škofic sta v finalu četrte tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v ruskem Permu ostala brez stopničk.

Markovičeva je prvič letos v težavnosti pristala tik pod odrom za zmagovalke, na nehvaležnem četrtem mestu, Škofic pa je končal na repu finalistov, na devetem mestu. Pri moških je zmagal Španec Ramon Julian Puigblanque, drugi je bil Avstrijec Jakob Schubert, tretji pa Južnokorejec Hjunbin Min. V ženski konkurenci je slavila južnokorejska športna plezalka Džain Kim, druga je bila Avstrijka Magdalena Röck, tretja pa Japonka Momoka Oda.

"S to tekmo res ne morem biti zadovoljna, ker sem padla veliko prehitro in nisem odplezala, kot bi si želela. O končnem razpletu je odločal čas, ob takem plezanju pa tudi s kakšnim drugačnim izidom ne bi bila zadovoljna. Kaj naj rečem? Tekma je za mano, zdaj grem domov trenirat in s polno motivacijo čakam naslednje tekme," polna elana naslednje preizkušnje čaka 25-letna Ptujčanka.

"Zadovoljen sem z novim finalom, vendar pa je obenem velika škoda, da nisem mogel pokazati tega, kar znam. Noga mi je zdrsnila prav v trenutku, ko sem se umiril in bil pripravljen nadaljevati smer. V sekundi je bilo konec vsega, nisem pričakoval takšne napake, saj še nisem bil pripravljen na gib. Upam, da se bo enkrat vendarle obrnilo tudi v mojo korist, grem osredotočen naprej na naslednjo tekmo," pa je dejal 19-letni Radovljičan Škofic. V Permu sta nastopila še dva Slovenca, ki sta nastopa končala v polfinalu. Klemen Bečan je zasedel končno 16. mesto, Tina Šušteršič pa je zasedla zadnje, 25. mesto.

S tremi zmagami in enim tretjim mestom se je na vrhu skupnega seštevka utrdila Kimova (365 točk), ki ima pred najboljšo Slovenko Markovičevo (315) 50 točk naskoka. Škofic (129) je v skupnem seštevku napredoval na deveto mesto, z dvema zmagama vodi Španec Puigblanque (308).

T. J.

 29.09.2013


IFSC rezultati SP Perm 2013: ženske | moški
IFSC seštevek dosežkov SP 2013ženske|moški


Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti