Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Seminar tehnike vožnje 4.

Turnokolersarski odsek Kranj - Jure Martinjak: Kot vsako leto, smo se tudi letos zbrali na Krvavcu in pilili tehniko vožnje s kolesom.


Evo, pa smo spet spravili pod streho še en seminar tehnike vožnje s kolesom.

Kot vedno, je bilo tudi to leto fajn. Letos smo pod okrilje naših kolesarskih strokovnjakov vzeli 24 kolesarjev, željnih novega znanja vožnje z gorskim kolesom. Vreme je držalo in še družba je bila super. Tokrat smo imeli na tečaju celo devet punc. Nimaš kaj, mešana družba vedno paše. Tako se fantje bolj potrudijo pri vajah, skačejo po prvem kolesu, delajo zajčje poskokce itd. in to brez problema.

Kot vedno se je najprej začelo z jutranjo kavico in rogljičkom, nato pa z predavanjem mojstra Luka. Itak je bilo kasneje teorijo spraviti še v prakso. Zato smo odkolesarili nekaj metrov višje, kjer smo vse to poskusili še sprobati. Osnovna drža na kolesu, zaviranje, zavijanje, obrat na prvem kolesu itn. je bilo za marsikatero glavo v enem dnevu kar veliko, ampak v glavnem so udeleženci dobili prave usmeritve, ki jih bo potrebno vaditi in vaditi.

Na koncu, po kosilu pa nas je čakal najslajši del, ne samo sladica, ampak še spust v dolino. Večina nas je šla po lažjem, nekaj pa po težjem spustu. Prav prijetno je bilo teorijo in vaje, ki smo jih delali na vrhu. spraviti še v prakso. Marsikomu je bilo hitro jasno, da je pravilni način vožnje veliko varnejši in precej bolj uživaški.
V dolini pa se je marsikomu smejalo do ušes, nekateri so celo predlagali da bi šli še enkrat.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti