Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Viševnik - 30.08.13

Silvo Baznik: Viševnik je gora, ki ima lahek pristop in nudi veliko lepih razgledov. Vsekakor gora, ki jo velja obiskati v vseh letnih časih in ki vedno nudi nekaj za vse, ki so žejni lepih trenutkov.

Sveže jutro nas je pozdravilo na Rudnem polju, ko smo pričeli pohod na lep razgledni dvatisočak.

Sprva smo hodili po cesti skozi pokljuške gozdove, nato se umaknili v gozd ob robu sedaj ograjenega pašnika in se povzpeli v strmo dolinico smučišča. Korak za korakom in smo dosegli rob Zlatih voda, kjer se prav tako kot spodaj pase čreda govedi. Nadaljevali smo po stezi na preval med Plesiščem in Viševnikom, kjer smo občudovali Bohinjske gore. Pot nas je vodila skozi ruševje v vznožje Viševnika. Srečevali smo vedno več planincev, ki so se že vračali z vrha

Kmalu smo dosegli greben gore in pogledali na severno stran, na gore nad dolino Krme. Še nekaj minut hoje in smo dosegli vrh Viševnika. Razgledi so nas očarali in privoščili smo si daljši odmor. Rahel veter in oblaki so poskrbeli, da nam ni bilo vroče in topla oblačilo so prišla še kako prav.

Z gore smo sestopili po zahodnem grebenu in se spustili na Srenjski preval, od koder gre steza proti Lipanci. Mi smo nadaljevali pod Draški rob, kjer sta žena in hči počakali, da sem se povzpel na najvišji vrh Draškega roba. V grapi sem vznemiril trop gamsov, ki so hitro šli svojo pot a na srečo počakali toliko, da sem jih lahko fotografiral. Iz grape sem se povzpel na najvišjo točko - vrh in pogledal v Krmo ter seveda na vse gore okoli mene. Z vrha sem se vrnil nazaj v dolinico in skupaj smo nadaljevali pot po dolinici pod Viševnikom s številnimi kraškimi pojavi. Na poti je še veliko cvetja in dovolj motivov za fotografiranje. Povzpeli smo se na Kačji rob in od tam nazaj na Zlate vode in navzdol na naše izhodišče na Rudnem polju. Na povratku smo se ustavili še na Zatrniku ter pozno popoldne prispeli domov.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti