Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

12. Pohod

  ...08.2013 


G-L, 08.08.13: Po poteh Vinka Kobala 


 

torek, 13. avgust 2013, ob 21:57, Jože Dakskobler, ogledov: 2135

PD Podbrdo - Jože Dakskobler: Po poteh Vinka Kobala je lepo uspel, kljub prestavitvi (zdaj že tradicionalnega) termina

12. Pohod po poteh Vinka Kobala je lepo uspel. Kljub prestavitvi stalnega termina se nas je zjutraj ob dogovorjeni uri v Stržišču zbralo petindvajset; lepo število prijateljev z vseh koncev, nekaj jih šlo od doma še v dežju. 

Pohod smo pričeli tako, kot vedno v Stržišču in naprej po lepo obnovljeni poti na Mrhek. Tu vedno zmolimo jutranjo molitev in se priporočimo za srečno in varno pot. Kolona je v veselem vzdušju hitro napredovala in kaj kmalu smo bili pri prvem počitku na cesti nad Rutom. Pot nas je vodila naprej pod Peči, kjer smo si privoščili malico, kajti jesti je treba, da človek ne pade v švahost.

Vrh Rodice smo dosegli v predvidenem času in po krajšem postanku nadaljevali naprej pod Matajurski vrh. Od Rodice naprej proti Črni prsti je pot dokaj zahtevna in danes še po poprana z močnimi sunki vetra tako, da so iz nahrbtnikov priromale vetrovke, kape in rokavice.

Sveta maša v Katedrali je posebno doživetje, katedrala, ki ni delo človeških rok je ambijent, kjer se človek malo ustavi in se zamisli, misli pa ti lahko odplavajo daleč, daleč, kajti tu ni sten ni stropa ni omejitev tu si sam s sabo pa čeprav si v skupini petindvajsetih ljudi. Župnikove besede tiho drsijo skozi veter in spontana pesem je res prijetna.
Pa je kmalu treba naprej, najzahtevnejši del poti je še pred nami. Tudi zadnji del srečno opravimo in počitek v naši koči na Črni prsti je več kot dobrodošel. Prijazno smo sprejeti in postreženi s čajem, kavo in slastnim štrudlom. (Seveda se najde tudi še kaj drugega za pod zob in okoli zoba hehe.) Sestop na Kal in zaključek na grobu Vinka Kobala, ki nas je letos zopet združil in nas varoval na poti: hvala ti gospod Vinko za vse, kar si storil za Slovensko mladino v prelepih krajih pod Črno Prstjo.

Zaključek tisti pravi, za telo, ne samo za duha, pa sledi v dvorani KS Stržišče, kjer nam Dorica in Varja postrežeta s slastno zelenjavno mineštrco, ocvirkovco, palačinkami in dobro, dobro, sočno rolado. Res kuharce vsaka vam čast in hvala.
Zahvala gre tudi PD Podbrdo in KS Stržišče, ki sta nosilca tega lepega pohoda na spomin na Vinka Kobala majhnega po rasti, velikana po dobrih delih.

Hvala vsem, ki ste se pohoda udeležili še posebno pa mojim kolegom vodnikom Srečku in Feriju in mladi vodnici Neji za dobro sodelovanje in pomoč.

Jože Dakskobler  

eXTReMe Tracker