Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Veselica podružnice

  27.07.1903

dLib.si

četrtek, 30. julij 1903, ob 21:48, Boris Štupar, ogledov: 878

Slovenec: ... slov. planin. društva na Jesenicah je včeraj sijajno izpadla. Udeležba je bila naravnost ogromna.

Nemci, ki so žugali, da bodo na nasprotno stran frankfurtarice obesili, so izginili na razne izlete. Trije pevski zbori združeni v eno celoto so izborno rešili svojo nalogo. Arangement na Ferjanovem vrtu je bil izvrsten. Imitirane so bile koča na Golici, na Kredarici in Aljažev stolp. Obilo gostov je došlo iz Ljubljane, ki so se čudili, da je kaj tacega na Jesenicah mogoče. Upamo, da je tudi gmoten uspeh ugoden. Cela veselica je pokazala, da je na Jesenicah vsaka velika narodna veselica brez sodelovanja naših društev naravnost nemogoča. Naši tamburaši so bili središče cele družbe, pevski zbor katol. delav. društva pomnožen s cerkvenim zborom žel je občno priznanje.
Uredništvo »Slovenca« je poslalo na veselico naslednjo brzojavko: Vsem udeležnikom navdušen pozdrav. Z združenim delom branimo slovensko posest. Živele slovenske Jesenice in vsi slovenski stražarji pod Golico!«

Vlom v planinsko kočo
V kočo na Rodici v Bobinju so neznani zlikovci vlomili in odnesli več kuhiniike in namizne posode, oprave in perila. Žendarmerija sicer zasleduje tatove, a da si ji posreči jih zalotiti, je malo upanja.

Slovenec, 27. julij 1903

 

eXTReMe Tracker