Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bohinjski Migovec in Konjski vrh

Majda Gašperin: Malo obiskani gori, kjer si prepuščen svoji iznajdljivosti, kako boš prišel na ta dva roglja, blizu Konjskega sedla.

Pod Spodnjimi bohinjskimi gorami, iz smeri Vogla proti Komni, gremo.

Ski hotel žalostno sameva na Rjavi skali. Pogled uhaja na Vogel, pa se danes ne bomo povzpeli nanj. Ne bo se izšlo. Sonce nad nami je že visoko, ko se pripeljemo z gondolo. Pozno začnemo hoditi. Ni druge izbire, če se hočeš peljati. Ali pa moraš iz doline peš.
Pot je lepa, vendar kar malo dolga. Ne moreš, da ne bi občudoval Triglava in njegovih sosedov. S te strani je pogled čisto drugačen.

Kar nekaj časa hodimo, da pridemo na Konjsko sedlo. Malo stran se kakor dva roglja dvigujeta proti nebu Bohinjski Migovec in Konjski vrh. Nimata veliko obiskovalcev. Visoke trave, gruščasta grapa in krušljive skale. Brezpotje. Ko se vzpenjamo na Migovec, pazljivo iščemo prehode, kjer bo korak bolj varen. Na vrhu pa so čudoviti razgledi na bohinjske gore, Triglav, bohinjske planine, jezero. Lepo, zelo lepo.

Spustimo se po isti poti in nadaljujemo proti Konjskemu vrhu. Ta je lažje dostopen. Tudi tu je lepo. Kar sedel bi in občudoval svet okoli bohinjske doline. Spustimo se nazaj do Konjskega sedla in nadaljujemo proti Komni. Potem pa še zadnji del poti, v dolino.

 

Lepa, kar malo naporna pot je za nami. Še dobro, da je včasih malo popihalo okoli glave. Pa srečno …

Majda Gašperin

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
novosti RAZ

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti