Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Batognica ponoči

Za dražit prijatelje - Miljko Lesjak: Opazovanje nočnega neba se mi je zdelo že od malih nog nekaj skrivnostnega, nekaj lepega.

Batognica ponoči, 17.-18.07.2013

Opazovanje nočnega neba se mi je zdelo že od malih nog nekaj skrivnostnega, nekaj lepega. Ležati v travi, sanjati v luno in spremljati utrinke, ob tem pa si še kaj zaželeti. Kaj je še lahko lepšega?

A to lahko počneš le tam, kjer ni luči in kjer ni svetlobnega onesnaženja. Tam, kjer ni umazanega zraka in se zvezde še vedno kristalno čisto vidijo. Zato se odpraviš tja gor, vsaj nekam nad 2000 m visoko. Tam zgoraj je zrak navadno še vedno čist.

Tudi tokrat sem se, težko otovorjen s fotografsko opremo (uh, čedalje več je tovorim s seboj) in spalno vrečo (pa še kup stvari zraven) odpravil v Krnsko pogorje. Kam točno nisem vedel, dokler se nisem zaustavil na Krnski Škrbini.

Celotna objava (s povezavo za prenos PPS) na Za dražit prijatelje >>>

Kako je bilo tokrat, si lahko ogledaš, če enkrat klikneš na tole povezavo: Batognica ponoči, 17-18.2013. Malo potrpljenja, da se 8,33 MB slik naloži in odpre. Tista čudežna tipka F5 pa pomaga, če se projekcija ne odpre čez ves ekran.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti