Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Okrnjena štiriperesna deteljica


Poslovil se je Jože Klenc (1945–2013), podpredsednik PD Kamnik, načelnik gospodarskega odseka, planinski vodnik, markacist in vsestransko zaslužni član planinskega društva Kamnik.

Predvsem pa dober prijatelj, sodelavec in eden od zamenite kamniške »štiriperesne deteljice« planinskih delavcev (Jernej Koritnik - Nejc, Franc Golob - Brko, Franc Dacar in Jože Klenc - Pepe).

Bilo je julija lani, ko je poklical in prosil, če grem v Kamniško Bistrico, da se dobimo, pa naredimo kakšno skupinsko sliko. Saj veš, nas, »štiriperesno« boš posnela ...
Dogovorjeno. Pa smo se dobili in odšli v Bistrico. Ja, treba je, da se dobro vidijo hribi, to je bila želja. Dan je bil ravno pravi, saj je sonce prijetno grelo.

Najprej smo se ustavili pri Bosu. Ob spomeniku temu velikemu možu je res dobro, da se ovekoveči ta »štiriperesna deteljica«. Še Nada je prišla iz koče s harmoniko in zaigrala, da smo celo zapeli. Rečeno, storjeno. Potem pa do izvirka. Voda je bila hladna kot ponavadi. Šli smo do Jurja. Boža in Marjan sta se razveselila, ko smo prišli. Tudi mi smo bili veseli. Lep dan je bil in zadovoljni smo se podali še naprej do Kraljevega hriba. Pogovor je vseskozi tekel o delu na sedlih, kako je bilo včasih, kako se je delalo, garalo, kako so se nadelovale poti, gradile koče, žičnice, rezervoarji ... Vse je bilo bolj preprosto, ni bilo prevozov in podobno. Tudi dovtipov in spominov o dogodkih na teh poteh in delu je bilo veliko. Kar eden čez drugega so pripovedovali ...

Ja, prijateljstvo jih je povezovalo skoraj vse življenje, do konca.

Jože, želel si, da se fotografirate skupaj. Želja se Ti je izpolnila. Žal si se poslovil za vedno.

Naj Ti veter prinaša pozdrave z gora, ki si jih ljubil celo življenje. Ostajajo pa spomini na trdne vezi prijateljstva Vaše »štiriperesne deteljice«.

Helena Plahuta
 

Jože Klenc (1945–2013)


 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave
Značke:
BIO novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti