Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Matjaž Mikloša

o vzponu na vrh 63 nadstropnega nebotičnika MesseTurm v Frankfurftu, v katerem je zasedel četrto mesto

26. maja je bil v Nemčiji 7. tek na sejemski stolp MesseTurm.
Gre za preizkušnjo v kateri mora tekač v 257 metrov visoki zgradbi preteči 1202 stopnice v 61 nadstropjih; stavba se ponaša s titulo tretje najvišje zgradbe v EU.

Slovenski gorski tekač Matjaž Mikloša je letos začel sezono s 1. mestom na 4. Nočnem teku na Kalvarijo v Mariboru, na Red Bull-ovi preizkušnji v teku na Planiško velikanko osvojil 3. mesto, za konec maja pa nam je postregel še z novim uspehom, saj je v Frankfurtu z 4. mestom presenetil vso konkurenco.
V močni mednarodni ekipi je najhitreje z stopnicami opravil Poljak Piotr Lobodzinski, med nežnejšim spolom pa Suzanne Walsham iz Avstralije. Slovenka Jasmina Klančnik je zasedla 21.mesto.
Matjaža v juniju čaka že nova ekstremna preizkušnja v Bratislavi, kjer se bo boril z 430 stopnicami, ki pripadajo stolpu UFO na vrhu Novega mostu.

Matjaž Mikloša o podvigu na vrh 63-nadstropnega nebotičnika MesseTurm v Frankfurtu:
»Letos sem se odločil, da poletno sezono posvetim zanimivim dogodkom po Evropi. Najbolj me privlačijo dirke, ki so po značaju kakorkoli ekstremne. Po lanskem prvem nastopu na tekmi po stopnicah v Sarajevu, so me tovrstna tekmovanja še bolj pritegnila.
Ob pogledu na koledar prireditev je v Evropi najbolj izstopala tekma v Frankfurtu, ki je edina enakovredna ameriškemu Empire State Building.
Start poteka posamezno, vendar prvih 20 tekmovalcev na svetovni lestvici začne v ospredju s 30 sekundnim intervalom, potem pa intervale skrajšajo na 10 sekund. Seveda sem imel sam željo nastopiti med prvih 20, tako da bi lahko tekel neovirano brez prehitevanj. O tem sem obvestil direktorja tekme, ki mi je obljubil, da bom imel dobro pozicijo. Dan pred tekmovanjem sem na startni listi opazil, da sem na vrsti šele 113., daleč za najboljšimi. Na večerji pa sem srečal kolega iz Avstrije, ki sodeluje pri organizacijah tekem, ta pa mi je povedal, da je že omenil direktorju tekme, da sem zelo hiter in naj mi dajo mesto v elitni skupini. Tega sem bil zelo vesel, saj sem se na start postavil kot četrti.
Ker še nikoli nisem imel možnosti teči v tako visoki stavbi, sem celotno progo pretekel v enakomernem tempu, kajti nisem vedel kaj me čaka. Končal sem na 4. mestu s časom 6:56, kar bi leto prej zadoščalo za 3. mesto na evropskem prvenstvu in bil tega rezultata zelo vesel.
Z veseljem treniram naprej in se zelo veselim naslednjih tekem.“
 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45953

Novosti