Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hotel 1000 raindrops

Freeapproved - Ožbe Šteblaj: ... Vreme sicer ni obetalo najboljših razmer a kljub temu mi je uspelu najti sotrpina Paula in skupaj sva se v popoldanskem času podala v smeri proti Triglavu.

V Vratih sva štartala okrog pete ure popoldne s ciljem, da preveriva kakšne so razmere v Slovenski smeri. Vstopa v smer nisva našla, po pravici povedano, pa se tudi nisva kaj dosti trudila, saj vreme ni obetalo nič dobrega. Tako sva pot nadaljevala čez Prag (malo po markirani poti, malo po svoje) in ob deveti uri zvečer prišla do razcepa Tominškove in poti čez Prag. Nadaljevala sva naprej po platoju proti Kredarici, med tem pa naju je ujela noč. Z nočjo je prišla tudi megla, tako gosta, da bi jo lahko rezal z nožem. Kljub uporabi kompasa Kredarice nisva našla. Vsa obupana sva ob eni uri zjutraj prenehala z iskanjem in v deževni noči naredila skromno zaveterje, skuhala večerjo in se (kolikor se je pač dalo) udobno namestila v spalni vreči. Paulu je med pripravo bivaka odpihnilo armafleks in tako je bil primoran prakticirati spanje na štriku in ruzakih.

Noč je bila dolga, dežno-snežna, vetrovna in mrzla. Vstala sva ob zori in razočarana ugotovila, da nama vreme tokrat res ni naklonjeno in tako je načrt o pristopu na Triglav splaval po vodi. Sestopila sva nazaj v dolino in ob 10h sva že bila nazaj v Ljubljani.
Odlična iskušnja in ni mi žal da sem rinu »tja gor« kljub slabim razmeram.

Ožbe Šteblaj

29.05.2013

Celotna objava z vsemi fotografijami ... je na spletni strani Freeapproved

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Hotel 1000 raindrops"

Jure Noč,

In to epsko dejanje je pedagoško delo alpinistične šole, v katero vstopajo ljudje, ki jim ni do pijančevanja na ferajnih, kot se je nedolgo nazaj izrazil v svojem članku vodja te šole. Očitno jim je Triglav z okolico poligon treninga v butastih razmerah. Daj prosim spremenite lokacijo. Enkrat se vam ne bo izšlo...


Roman Skumavec,

Še dobro, da nista našla vstopa v Slovensko smer.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti