Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 04.06.2013

Plezalna suša

Redka suha in še bolj redka sončna obdobja so občasno omogočila pogled na naše stene ter kakšen sprehod pod njimi. Razkrite stene so seveda izgledale prav zimsko.

Kozjek

Ritem plezanja je zadnji teden še bolj upadel, saj so tudi plezališča napojena z vodo kot že dolgo ne. V alpinističnih smereh se je znašel le redkokdo, zanimive povezovalne vzpone pa je opravil Marko Mavhar v Kozjeku. Tja se je odpravil sam in preplezal Marandkanto (VI/IV-V, 150 m), Dišeče rože (VI+/IV-V, 120 m) in Staro smer (VI/IV-V, 120 m). Zadnjo je preplezal v sestopu.

Koroška pleza

Alpinistični odseki in klubi Koroške letos skupaj organizirajo tradicionalno komemoracijo pod Raduho, ki bo 15. in 16. junija. V programu je plezanje, predavanje, druženje in spomin na tiste, ki so za vedno ostali v gorah. Več...

Vseslovenski tabor alpinističnih družin

AO Rašica tudi letos organizira, sedaj že šesti Vseslovenski tabor alpinističnih družin. Tabor bo na območju Civette in Moiazze. Nastanitev je planirana v kampu Civetta v Zoldu Altu. Zaradi rezervacij se je potrebno predhodno prijaviti, in sicer do 18. junija 2013. Več informacij najdete tukaj.

Branje in razstava

V četrtek, 6. junija, bo v Gorenjskem muzeju otvoritev razstave Mogočne stene. Ogled je seveda priporočljiv vsem, kdor bi pa rad že sedaj izvedel kaj več o njeni vsebini, najde informacije na tej povezavi.

Za kratkočasenje v teh muhastih dneh priporočamo branje, sicer ne toliko alpinistično obarvanega a vseeno zanimivega, podlistka o prečenju Nepala.

Arhiv Alpinističnih novic
Izpisi objav: o alpinizmu
o odpravah ipd. | o prvenstvenih

   

   

Značke:
ALP AN novosti

1 komentarjev na članku "AN - 04.06.2013"

Marko Mavhar,

Marandkanta je V... :)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti