Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

2. Eko avantura

Bohinj 2013, ki bo 24. - 26. maja ponuja tri kategorije: PAC ... in SIMPTOM ... po dve osebi v ekipi, v ŠUS EKO ... pa 2 - 5

EKO AVANTURA je primerna za vsakogar.
Udeleženci se bodo pomerili na različnih razdaljah in različnih disciplinah. Za bolj izkušene so na voljo daljše in bolj tekmovalne različice, za začetnike pa krajše in ne tekmovalne različice.

PAC AVANTURA je 24 urna preizkušnja preko gozdov in gora za najbolj izkušene. SIMPTOM AVANTURA je 8 urna različica za tiste, ki želijo preizkusiti svoje meje. Tudi tu je potrebno le osnovno znanje vseh športov in nekaj več rekreativne kondicije.

ŠUS EKO AVANTURA v Bohinju bo vsem udeležencem ponudila 9 športnih panog, ki se jih bodo lahko udeležili po poljubnem vrstnem redu in v poljubnem tempu. Naloga udeležencev bo, da poizkusijo v določenem času čim več ponujenih športnih disciplin in odkrijejo kaj novega.

V Škofji Loki in Bohinju, kjer se bo avantura končala bo sodelovalo preko 15 društev in organizacij, preko 50 prostovoljcev za več kot 200 tekmovalcev in še vsaj pol toliko obiskovalcev in navijačev.

Poleg športa in narave, ki jo ponuja Bohinj bomo poseben poudarek namenili še ekologiji – želimo pokazati, kako pripraviti športni dogodek z minimalnim vplivom na naravo in zabavi – šport mora biti tudi zabaven, da se radi vračamo na prireditve.

eco-avanture.eu: Vse o 2013  
zgibanka: 2. EKO AVANTUA (PDF, 535 kB)

Za svoji gesli smo si izbrali: “Nazaj h koreninam!” in “Nazaj k naravi!” lahko bi še dodali: “Nazaj v Bohinj!
Tudi letošnja Eko avantura bo lepa, preprosta in naravna. Nič kompliciranja, samo premagovanje preprek, ki jih je že davno na progi postavila narava. Štart najdaljše, PAC kategorije, bo v Škofji Loki, kamor bo vse udeležence prepeljal avtobus.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46075

Novosti