Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Jezerska republika

Slovenec: Občina Jezersko je bila do razpada bivše Avstrije kot obmejni kraj Koroške proti Kranjski znana pod šaljivim imenom »Jezerska republika« kot del omenjene dežele.

Dasiravno se takrat njenemu prebivalstvu kot zavednim Slovencem ni Bog vedi kako dobro godilo, je vendar koroška nemčurska uprava skrbela, da so se državna cesta čez glasoviti Jezerski vrh in drugi v občini ležeči strmi klanci prav dobro in zložno velikimi stroški preložili. Dalje se je na prošnjo občine oziroma prebivalstva ustanovil leta 1868 poštni, in leta 1886 brzojavni urad z redno dnevno vozno zvezo med Železno Kaplo in Kranjem. Posledica teh vladnih ukrepov se je kmalu pokazala v tem, da se je oživel promet s Kranjsko in koroško skozi Jezersko dolino in povzdignil tujski in letoviščarski promet. Vse to je donašalo mnogo dohodkov tukajšnjemu prebivalstvu. Celo svetovna vojna ni ukinila dnevne redne vozne zveze v Železno Kaplo in Kranj.

Šele po ponesrečenem koroškem plebiscitu 10. oktobra 1920. se je najprej ukinila taka zveza s Koroško, a kmalu potem je prenehala vozna pošta voziti tudi iz Kranja do Jezerskega in tako vozi sedaj samo iz Kranja do grofa Lamezaszovega gozdnega oskrbnika v 22 km oddaljeno Gornjo Kokro, od tam pa nosi poštni sel pisma in časopise 6 km daleč na Jezersko in obratno. Vse prošnje od občinstva Jezerskega na poštno ravnateljstvo v Ljubljani so bile zavrnjene z motivacijo, da vožnja do Jezerskega preveč stane in da je tamošnji urad pasiven. Neumljivo je dejstvo, da more poštna uprava iz Kranja do G. Kokre 22 km daleč za enega samega oskrbnika in par njegovih lovcev vzdrževati dnevno vožno pošto, ne pa tudi 6 km dalje do Jezerskega, kjer je neprimerno večji poštni promet in bi se za poštno upravo gotovo rentiralo, obenem bi bila pa tudi za tukajšnji kraj velika dobrota; povzdignil bi se promet v splošnem in nudilo bi se potujočemu občinstvu cenejše potovanje. Po našem mnenju je država dolžna vzdrževati pošte, železnice, šole in ceste povsod, ne glede ali so posamezni kraji pasivni ali aktivni.

Slovenec, 26. april 1923  

26.04.1923

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45945

Novosti