Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tura 2013 - Sobota

...04.2013

Rezultati tekme za otroke (DOC, 254 kB)

 

nedelja, 21. april 2013, ob 10:50, Franci Savenc, ogledov: 3012

PD Vipava: ... se je na letošnjem Plezalnem vikendu začela s tekmo za otroke.

Z nekaj organizacijskimi težavami (kasnejši začetek tekmovanja) nam je uspelo izpeljati zanimivo tekmo.

Prvič smo kombinirali tekmovanje v kategoriji težavnost in balvani, kar se je izkazalo kot precej uspešna formula. Malce težav je bilo le pri izračunu končnih rezultatov, kjer smo točkovali vsako posamezno kategorijo in na koncu sešteli točke in dobili skupni vrstni red.

Tekma otrok je bila najbolj obiskana doslej, nastopilo je namreč 95 tekmovalcev iz prav tako rekordnih 13 klubov. Rezultati so v desnem stolpcu, kot celoto (DOC) pa si jo lahko tudi prenesete k sebi.

Po krajšem predahu smo popoldan nadaljevali z balvansko tekmo članov, v kateri je bilo devet tekmovalcev. V moški konkurenci smo dobili dva zmagovalca, Žigo Janeža in Marka Bratina, za njim se je na tretje mesto uvrstil Martin Ušaj, četrti je bil Tadej Črnič in peti Benjamin Kodele. Pri ženskah je zmagala Larisa Fabjan, drugo mesto sta si delili Greta Fabjan in Neli Bratož, četrta je bila Tanja Černic.

Preko celega dneva je bilo tudi tekmovanje v skali. Tekmovali so v navezi, smeri pa so si plezalci izbirali poljubno. Preplezane smeri so se točkovale glede na težavnost, dodatno pa so bile točkovane alpske smeri. Zmagal je Boštjan Mikuž, drugi je bil Simon Ušaj in tretji Peter Malec.

Dan smo zaključili s predavanjem pod zvezdami. Naš gost je bil tokrat Nejc Marčič, z Zlatim cepinom nagrajeni alpinist in član SMART. S fotografijami in v kratkem filmčku, ki ga je posnel Miha Habjan, smo mu sledili v vzhodni Nepal, točneje v zahodno steno Janaka, v prvenstveno smer, ki sta jo splezala z Luko Stražarjem in jo poimenovala Modri Dirkač.

Danes nas na Vikendu čaka še finale - adrenalinska preizkušnja hitrosti, moči in vzdržljivosti - Adventure Race.

Komentiraj (3):

Primož Auersperger, nedelja, 21. april 2013, ob 18:59

Kot vsako leto smo se tekme udeležili in opažamo, da se Vipavcem recesija ne pozna. Celo nasprotno, vsako leto je dogodek lepše in bolj bogato organiziran in kar kliče po tem, da bi nekaj podobnega (spet) organiziral še kdo na drugem koncu Slovenije. Posebej pohvalne so lepe nagrade, ki otrokom veliko pomenijo in spremljajoče aktivnosti. Prednost je tudi ta, da je prireditev organizirana zunaj, kjer imajo otroci več možnosti za sproščeno gibanje. Upam, da bo tudi druga Tura nekaj podobnega. Manjše tehnične težave s točkovanjem so bolj obrobne, bolj je pomembno pozitivno vzdušje.

Dejan Koren, nedelja, 21. april 2013, ob 19:54

Primož,
Iskrena Hvala za javno pohvalo.
Delamo in se trudimo za tako vzdušje Vseh nas.

Lp,DeKo

Žiga Janež, ponedeljek, 22. april 2013, ob 10:14

Tudi letos je Tura 2013 uspela. Res zanimiva predavanja, ogromno plezanja in na koncu še adventure race.

Rekordna udeležba otrok na balvanski tekmi je najboljša pohvala za organizatorje. Škoda samo, ker nam kaj podobnga ni uspelo tudi v članski kategoriji (kar precejšnje število plezalnih dogodkov na isti dan; v razmislek).

Vsekakor se vidimo prihodnje leto.

eXTReMe Tracker