Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tekma v smuku v Savinjskih planinah

Jutro: Na velikonočni ponedeljek je priredil Smučarski klub Celje tekmo v smuku s startom pod Savinjskim sedlom in ciljem pri Frischaufovem domu na Okrešlju.

Višinska razlika je znašala okrog 600 m. dolžina proge pa okrog 4.5 km. Rezultati so akoravno je bil sneg precej slab. odlični, najboljši čas je dosegel Egon Lettner (Rapid Maribor) v 4 min. 16. sek., drugi je
bil celjski all-round smučar Mirko Mejavšek (SPD Celje) 4:49, tretji Rems Tone (SPD Trbovlje) 6:07, četrti Hillinger Ivo (SPD Celje) 6:31. V kratkih presledkih so sledili ostali tekmovalci. Nekateri so zaradi napačnega mazanja na startu imeli na vožnji velike težkoče. Pogrešali smo tekmovalce Smučarskega kluba Celje; ne vemo, zakaj od njih niti eden ni startal.

Organizacija tekme je bila v rokah gosp. E. Gračnerja iz Celja in je brezhibno delovala. Tekma je potekala brez najmanjše nesreče. Po tekmi so prejeli prvi trije tekmovalci lične diplome in srebrn klubski znak. Upamo, da bodo v prihodnji seziji snežne razmere boljše in da se bo tekma vršila po prvotno nameravani progi, ki jo je bilo treba letos zaradi številnih in velikih skal preložiti. Ta proga je pri dobrih snežnih razmerah ena najboljših za tekmo v smuku.

Jutro, 20. april 1933
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti