Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Medklubska tekma v slalomu na Zelenici

Jutro (1933): SK Tržič je razpisal za velikonočni ponedeljek salom - tekme za pokal dr. G. R. Gucklerja, že par dni prej se je treniralo na provizorno narejeni progi na plazu pod Begunjščico.

Snežne razmere letos niso bile bogve kaj ugodne, vendar je bil sneg: zelo dober.
Že na predvečer tekme je bila mala, a prijazna Zeleniška koča natrpana do skrajnega kotička. Poleg Tržičanov so prišli Jeseničani in Ljubljančani, preko meje pa je prišlo do 20 Korošcev, ki so prinesli v kočo izbrano razpoloženje z okarinami, orglicami in lepimi slovenskimi koroškimi pesmicami. Pozno v noč ni bilo mogoče pomiriti praznično razigranih duhov in oskrbnica, g. Jocifova je komaj zmagovala zahteve veselih smučarjev. Saj ni čuda — v kočo se je nateplo od vseh vetrov do 100 ljudi!

Start je bil določen za drugi dan, v ponedeljek ob 10. uri. Tehnično vodstvo SK gg. dr. Ubert, Seljak in Šarabon so postavili na plazu Begunjščice pod kočo progo z višinsko razliko cca 100 m in nagnjenostjo do 30 stopinj. Proga je bila v splošnem dobra le končno vijugo bi bilo bolje nadomestiti z tkzv. »Knickschneisse«, ker prve ni bilo mogoče v mehkem snegu obvladati sigurno v brzini. Tekmovalcev se je priglasilo 36, med njimi mnogi izven konkurence.
Rezultati so v splošnem zelo dobri in kažejo naši tekmovalci brezdvomno velike napredke, tako kar se tiče silne vožnje kakor tudi tehnike. Korošci so nas zadovoljili z razmeroma hitro in sigurno vožnjo, tudi najboljši čas dneva je v njihovih rokah …

Jutro, 20. april 1933
 

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti