Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Štiri medalje za plezalce

FB Slovenske vojske: Vojaški športniki se vračajo z 2. svetovnih vojaških zimskih iger

11 pripadnikov in pet pripadnic Slovenske vojske je od 26. do 29. marca, skupaj z več kot tisoč pripadniki oboroženih sil iz štiridesetih držav sveta, nastopilo na svetovnih vojaških zimskih igrah v francoskem Annecyju.

Tekmovali so v šestih disciplinah na treh različnih prizoriščih – Annecy (športno plezanje, smučarska orientacija in turno smučanje), La Clusaz (alpsko smučanje) in Le Grand Bornand (smučarski tek in biatlon). Izkupiček slovenskih vojaških športnikov na letošnjih igrah so štiri medalje – zlato Klemena Bečana in srebro Mine Markovič v športnem plezanju (težavnost) ter bron obeh v športnem plezanju na balvanu.

Vse odlične dosežke naših športnikov še vedno lahko spremljate na blogu Slovenske vojske

Športni plezalci v Annecyu osvojili 4 medalje

Ves četrtek so na 2. svetovnih vojaških zimskih igrah v Annecyu potekala zaključna tekmovanja v športnem plezanju. Dopoldne so v športni dvorani gimnazije Berthollet potekale polfinalne tekme v težavnosti in na balvanu. Popoldne so bili na sporedu finali. Najprej je v težavnosti Klemen Bečan ubranil zlato medaljo s 1. svetovnih vojaških zimskih iger v Aosti (2010). To kar je uspelo ponoviti Bečanu žal ni uspelo tudi Maji Vidmar. Tokrat se je morala zadovoljiti s 4. mestom. Izkazala se je Mina Markovič, ki je zasedla 2. mesto. Za finaloma v težavnosti sta bila na sporedu še moški in ženski finale na balvanu. V slednjem sta Sloveniji medaljo zopet priborila Klemen Bečan in Mina Markovič, ki sta osvojila bron. Mina Markovič, zmagovalka točkovanja tekem za svetovni pokal v zadnjih dveh sezonah, kljub srebrni in bronasti medalji ni bila povsem zadovoljna. "Vsekakor mi je bilo v veliko čast nastopati na igrah in zastopati Slovensko vojsko. Obeh medalj se veselim, a sem prepričana, da bi lahko tako v balvanih kot v težavnosti posegla še po kakšni boljši uvrstitvi," je po slovesni podelitvi medalj povedala Markovičeva. Klemen Bečan je še enkrat več potrdil, da sodi v sam vrh svetovnega športnega plezanja. "Ni bilo lahko. Tekmovali smo tri dni po ves dan. Danes sem bil nekajkrat že povsem brez moči saj mi je nastopanje v treh disciplinah pobralo ogromno energije. Vseeno sem uspel izpolniti svoje cilje ter s tem posledično zadovoljil tudi delodajalca, ki nam vrhunskim športnikom stoji ob strani in nas podpira. Vsekakor sem ob takih trenutkih zelo ponosen pripadnik Slovenske vojske," je po zmagi dejal Bečan.

Na igrah so danes nastopili tudi smučarski tekači, ki so se pomerili na 15 kilometrov dolgi trasi. Barve Slovenske vojske so zastopali Jože Poklukar, Damjan Kromar in Tomaž Žemva. Omenjena trojica se je borila po najboljših močeh, Poklukar je kot najboljši Slovenec tekmovanje končal na 58. Mestu. Na četrtkovem slalomu sta nastopila tudi alpska smučarja Andrej Jerman, ki je na svoji zadnji tekmi v karieri osvojil 17. Mesto in Rok Perko, ki je žal odstopil že v prvem teku.

Rezultati športnega plezanja – težavnost, moški:
1. Klemen Bečan (Slo) 39.5+
2. Markus Hoppe (Nem) 37.0+
3. Benjamin Blaser (Švi) 32.0+

15. Uroš Grilc (Slo)

Rezultati športnega plezanja – težavnost, ženske:
1. Malamid Evgenija (Rus) 29.0
2. Mina Markovič (Slo) 28.0+
3. Jana Čerešneva (Rus) 28.0+
4. Maja Vidmar (Slo) 28.0+
5. Martina Čufar Potard (Slo) 26.0+

Rezultati športnega plezanja – balvan, moški:
1. Jakob Schubert (Aut)
2. Kilian Fischhuber (Aut)
3. Klemen Bečan (Slo)

13. Uroš Grilc (Slo)

Rezultati športnega plezanja – balvan, ženske:
1. Anna Stohr (Aut)
2. Malamid Evgenija (Rus)
3. Mina Markovič (Slo)
4. Maja Vidmar (Slo)

9. Martina Čufar Potard (Slo)

29.03.2013


Mina Markovič2nd and 3rd place on CISM
So, as a very fresh (and proud :) ) member of Slovenian armed forces I have already chance to took a part on my first 'World winter military games' in Annecy. Those games took part every 3 years and are unique and important military event.

We competed in lead, speed and boudler. In lead after qualifications and semifinal there were more girls who have topped all routes (Maja, Jana, Evgenia and me), but in finals there were little things, like, clipping and time decided about winner and following places. Victory went to Evgenia alamid, 3rd to Yana Chereshneva and 4th to Maja Vidmar....

In bouldering Anna Stohr confirm her good shape, following by Evgenia Malamid and me on 3rd. By guy's it was also really good day for Slovenian Klemen Bečan who took a 1st place in lead and 3rd in ouldering! For more results, click here!



 

Kategorije:
Novosti PLE SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti