Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Markovičeva tretjič

Štajerski TEDNIK: ... zapored, Toplak prvič - Izbor športnika leta v MO Ptuj je ena najstarejših prireditev na tem območju,

... v četrtek je bila na sporedu že 54.

V dvorani Gimnazije Ptuj sta naslednika dobila Mina Markovič (najboljša v izboru 2010 in 2011, pred tem že leta 2006) in Dejan Zavec (najboljši v izboru 2009, 2010, 2011), ki sta bila za najboljša izbrana lani.

Mina Markovič je dosežek brez sence dvoma ponovila, saj je drugič zapored zmagala v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. Članica Plezalnega kluba 6b je dosežek potrdila z zmago na zadnji tekmi sezone v Kranju (tretjo v sezoni), s čimer je zaključila še eno izjemno sezono. Dosežek je vreden še toliko več, ker se je sredi sezone ubadala s poškodbo prsta, ki ji je onemogočila nastop na svetovnem prvenstvu v Parizu.

V moški konkurenci je zadnje tri naslove najboljšega osvojil Dejan Zavec, ki se letos ni znašel med nominiranci. Naslov najboljšega si je tako priboril tajski boksar Tadej Toplak. Stalni reprezentant je dosegel nekaj odmevnih zmag v mednarodni konkurenci, sodeloval pa je tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Ob koncu leta je na odmevnem mednarodnem borilnem spektaklu WMC enfusion v Ljubljani slavil proti Hrvatu Ivanu Staniču.

Več v Štajerskem tedniku ...

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46051

Novosti