Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Triglavski smuk 2013 - 2 x

  05.03.2013


NeDelo, 10. marec 2013, stran 35

ponedeljek, 11. marec 2013, ob 06:36, Franci Savenc, ogledov: 3424

V nedeljo, 17. marca, pričakujemo na pobočjih Triglava največji turnosmučarski dogodek - Na svoj račun boste prišli lahko prav vsi, saj pripravljajo dva ločena dogodka

Rekreativni Triglavski smuk

Dogodek povsem netekmovalnega značaja, po vzoru nekdanjih Triglavskih smukov. Vsak udeleženec se na Kredarico povzpne kadar hoče, že v soboto ali pa v nedeljo zgodaj zjutraj. Pomemben je začetek spusta (med 8.30 in 11. uro), saj vam bomo (bolj za zabavo, kot zares) izmerili čas vašega spusta iz Kredarice do Kovinarske koče v Krmi. Rezultate pa bomo razporedili glede na srednji čas. Registracija udeležencev bo možna v gostilni Pr’ Psnak v Zgornji Radovni, od koder vas bomo nato mi prepeljali do Kovinarske koče v Krmi (zaradi pomanjkanja parkirišč bo cesta zaprta). Registracije bodo možne tudi na Kredarici, a morate vsi tisti to sporočiti na [email protected]
Za vse udeležence po povratku v Krmo pripravljamo kosilo, druženje in žrebanje praktičnih nagrad v gostilni Pr’ Psnak v Zgornji Radovni.
 

Državno prvenstvo za pare

Za vse ‘ta hitre’, bo štart tekmovalnega Triglavskega smuka v nedeljo ob 8. uri pri Kovinarski koči v Krmi.
Tekmovanje bo v parih in bo štelo tudi za slovensko državno prvenstvo. Registracija tekmovalcev bo prav tako v gostilni Pr’ Psnak v Zgornji Radovni in sicer v nedeljo med 5. in 7. uro zjutraj.
Vse tekmovalce bomo sproti vozili na štart v Krmo.

Celoten razpis za DP v parih >>>
Predprijave (obvezne do četrtka) >>>

Organizator: Društvo za razvoj turnega smučanja
Soorganizatorji: GRS Mojstrana, PD Dovje Mojstrana, PZUS, GRZS, PGD Mojstrana

Oznake: smuTurno, tekTS

Komentiraj (12):

Nejc Mrak, ponedeljek, 11. marec 2013, ob 09:40

Ob prebiranju tega članka, ki vabi na dogodek kjer bodo na račun lahko prišli prav vsi, se mi je iz oddaljenega spomina priklical zapis (avtorja se ne spominjam) o listanju vpisne knjige na Kredarici, kjer je nekdo zapisal nekako v tem stilu:
Aljažev dom-Plemenice-Triglav-Kredarica-Aljažev dom 5 ur.
Spodaj pa je bil pripis: Kdaj pa si hribe gledal?

Lepota gora je tudi v občutku brezčasnosti, ki smo ga tam deležni in prepogosto pogledovanje na uro te za ta občutek lahko prikrajša.

Jaka Ortar, ponedeljek, 11. marec 2013, ob 11:26

Pred kratkim sem iskal informacije o nekoč tradicionalnem Triglavskem smuku in nikjer ni bila omenjena trasa Kredarica - Kalvarija - pastirska koča - Krma, pač pa Kredarica - T. ledenik - Dom Valentina Staniča - stara lovska koča - Krma.
Vprašanje v razmislek: ali je primerno uporabljati ime nekoč uveljavljene prireditve s tradicionalno traso za ostale spuste na območju Kredarice?

Nekateri kot Triglavski smuk predstavljajo tudi spust s Kredarice in naprej po dolini Za Cmirom.

Prosim, da izkušenejši dopolnijo/popravijo moje navedbe.

Bo v četrtek zvečer že znano, ali bo dogodek izpeljan ali ne?

Nejc Kuhar, ponedeljek, 11. marec 2013, ob 12:18

Jaka, tvoja ugotovitev je povsem pravilna. Ko smo lani dobili idejo za ta dogodek, smo tehtali številne variante. Odločili smo se, da prvo (ponovno) izvedbo naredimo v zgoraj omenjeni različici. Že to bo precejšen zalogaj. Ideja pa je vsekakor, da bi v prihodnje traso popeljali mimo Staniča v Krmo...
Pri dogodku sodelujejo tudi nekdanji organizatorji ter lokalna društva in doslej nihče ni imel proti temu poimenovanju. Nasprotno, zelo so navdušeni, da se bi nek podoben dogodek zopet obudil. Seveda sledimo trendom in zaradi tega dve precej ločeni 'tekmi'. Pogled na to pa ima vsak drugačen, nekateri uživajo v hribih s tem, da čutijo veter v laseh, drugi s tem, da si zanje vzamejo čas...
Končno odločitev o izpeljavi bomo sprejeli v petek dopoldne, ampak zaenkrat kaže dobro. Jaka, seveda vabljen!

Jaka Ortar, ponedeljek, 11. marec 2013, ob 12:33

Nejc, hvala za pojasnilo! Mogoče se pa res vidimo.

Marjan Zupančič, ponedeljek, 11. marec 2013, ob 16:14

nekateri gremo lahko mal hitreje pa še vedno lahko mal okoli sebe pogledamo in ob tem še uživamo :) ,
nekateri pa doma iz kavča na TV še več vidijo in uživajo kot g. Mrak.
vsak ima svoj pogled na užitke .

Igor Zlodej, ponedeljek, 11. marec 2013, ob 16:42

Kot člana združenja Prijatelji Triglava, ki več kot 10 let skrbimo in v veliki meri tudi sami plačujemo pluženje ceste v Krmo in ureditev parkirišč, me je v objavi zelo zmotil (pa ne samo mene, ampak še marsikoga drugega) nasledniji stavek: "(zaradi pomanjkanja parkirišč bo cesta zaprta)". Se je kdo od organizatorjev sploh vprašal, kdo je cesto splužil, koliko je pluženje stalo, seveda ne samo to pluženje ampak tudi vsa predhodna. Da bi cesto kar zaprli, ta je precej močna. Seveda lahko organizator pridobi dovoljenje za zaporo ceste, ampak v tem primeru bo potrebno najprej ugotoviti ali je cesta sploh odprta.

Ne me napačno razumeti, nisem proti navedeni prireditvi, nanjo sem bil celo povabljen, je pa tudi to priložnost, da se uredi financiranje pluženja, ker je to že dolgoleten problem o katerem se je tukaj že pisalo. Gre za občinsko cesto, ki si jo delita dve občini, koristnikov pozimi ni prav veliko, pretežno le zimski obiskovalci Kredarice in Triglava. Večini je nekako vsa leta samoumevno, da je cesta splužena, do koder pač je glede na višino snežne odeje, problem pa je bistveno večji in prav je, da se bi enkrat dokončno doreklo kako in kaj je s to cesto.

Grega Vida, torek, 12. marec 2013, ob 01:05

Hej fantje, a ne bi rajš vkup stopili in se enkrat za vselej zmenili v dobro vseh? Sej nismo politiki, da bi se kregali in polena pod noge metali...
Vsaka čast Nejcu K. da si upa speljati tak projekt in vsaka čast Nejcu M. ki ne gleda gora samo izpred televizorja, fest možakar, pri svojih nekajpetdesetih je tud čez Čopa zlezu tko da nebi v detajle... pokažmo da znamo! Naprej naši!

Nejc Kuhar, torek, 12. marec 2013, ob 08:33

Strašno me moti to 'forumovsko' sklepanje... Zelo dobro vemo kdo pluži cesto, kdo financira (za tokratno pluženje bomo mi), da je cesta uradno tako ali tako zaprta itd... Pomislimo, kaj bi se zgodilo v Krmi, če v teh razmerah spustimo notri 50 ali več avtomobilov!? Smo to napisali dobronamerno vsem in tako ali tako bomo vse udeležence v Krmo prepeljali s kombi prevozom. Več pa res ne moremo!
Če ima še kdo kakšno vprašanje-mnenje, mi je ljubše, da kontaktira direktno mene, ker nisem pristaš takega smetenja spletnih strani! Kontakt najdete povsod.
Se vidimo v nedeljo

Igor Pavlič, torek, 12. marec 2013, ob 10:09

"Vprašanje v razmislek: ali je primerno uporabljati ime nekoč uveljavljene prireditve s tradicionalno traso za ostale spuste na območju Kredarice?" Umestno je le vprašanje "blagovne znamke", namreč naslova prireditve, sama trasa pa seveda ni problematična, končno se je tudi Pokal Vitranc zadja leta odvija že na tretji trasi, dogajalo se je, da so Zlato lisico vozili v Badgasteinu in Kranjski gori, tekem v Planici so bile nekoč na Bloudkovi "velikanki", velikos mukov zaradi vremenskih razmer skrajšajo itd.! Bistvo vseh teh prireditev je pač to, da se zbere čimveč ljudi, ki se potem tam družijo in opazujejo ter občudijejo, proizvajalci opreme, napitkov, energetkih ploščic ter gelov in zavarovalnice, mobilni operaterji itd . pa udeležence prepričujejo o koristnosti nakupov... Včasih, ko še nismo imeli avtomobilov, je bilo samoumevno, da smo šli gor peš od avtobusne postaje na glavni cesti Jesenice-Kr. gora, zdaj je pa cel hudič, ker bo cesta zaprta in bo treba presesti v kombi (ki ne bo zastonj!). Od Radovne do "garaž" je pač slabo urco prijetne hoje. Resnici na ljubo, meni so bile množične prireditve vedno antipatične.

Miha Kuhar, torek, 12. marec 2013, ob 17:51

Pa ljudje, kaj je z vami?

Bine Kristanc, torek, 12. marec 2013, ob 20:00

nekateri ne morejo iz svoje kože
tipično za slovence . fovšija, zavist .....
zato pa smo, kjer smo namesto švice ,balkan ....

Igor Pavlič, četrtek, 14. marec 2013, ob 01:30

Če prav razumem, na ta dan na Kredarico ne moremo brez čelade in vetrnih hlač itd. Ali pa to velja le za prijavljene (25 EUR)?

eXTReMe Tracker