Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 26.02.2013

Redka ponovitev v Velikem vrhu

Zaloge snega v gorah se iz tedna v teden večajo. Kljub temu cepini ne počivajo v kotu in pleza se, kar je na razpolago. Pri nas so bili še vedno najbolj aktualni slapovi v Logarski dolini, Tamarju in Desni slap pod Prisankom, splezani pa so bili še nekateri drugi slapovi. Pri sosedih je še vedno napogosteje obiskan Maltatal.

Veliki vrh

V torek, 26.2., sta Miha Zupan (AO Tržič) in Sebastjan Potočnik (AO Kranj) ponovila smer Martinček v Velikem vrhu. V smeri sta našla snežni led, skorjo, nepredelan sneg in trave. Večji del 350 metrske stene sta preplezala v solidnih razmerah. Smer naj bi imela do sedaj le eno ponovitev.

Slapovi pri nas

V soboto, 23.02, so v Luciferju plezali člani AO Novo Mesto. Domen Žagar in Gregor Šetina sta plezala linijo desno od desnega kraka. V levem kraku sta plezala Andrej Krštinc ter Primož Slapničar. Za razliko od večine navez, ki so se spuščale iz votline, so ga splezali do vrha ter sestopili čez gozd po levi.
Andrej Prinčič in Tjaša Jelovčan (oba AO Kranj) sta v sredo, 20.2. preplezala Vikijevo svečo (WI 5, 150 m). Sveča ni še popolna, a sta kljub temu v njej uživala.

V Tamarju in Logarski dolini ni bilo novosti. Pod Prisankom sta bila plezana Desni in Centralni slap.

Anlauftal

V dolini Anlauftal, ki je znana po izjemno težkih lednih linijah, sta v začetku preteklega tedna plezala Tine Cuder (AO Bovec) in Matej Novak (AO Mojstrana). V štirih urah sta opravila z 270 m dolgo smerjo Supervisor. Smer je v celoti ledna in ocenjena z WI 6. V okolici sta opazila še veliko lepih in dolgih slapov.

Vzhodna Tirolska

Grega Lačen je s soplezalcem obiskal dolino Matrei. Tam sta preplezala enega daljših avstrijskih slapov Frosnitzfall. Gre za 850 m dolgo ledno smer s težavami do WI 5. Plezala sta 6 ur. Tura skupaj z dostopom in sestopom predstavlja kar precejšen zalogaj.

 

 

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46071

Novosti