Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

AN - 19.02.2013

Prvenstvena v tujini in vedno več ledu doma

Pogosto sneženje onemogoča plezanje daljših smeri, vedno več pa je dogajanja v zaledenelih slapovih.

Patagonija

Iz Patagonije že kar redno prihajajo dobre novice. Luka Krajnc (AO Celje - Matica) in Tadej Krišelj (AO Kamnik) sta 9. februarja preplezala prvenstveno smer v El Mochu in jo poimenovala Dulce de leche (7a, 400 m). Smer sta v celoti preplezala prosto.

Ledno plezanje pri nas

Aktivnost v slapovih je iz tedna v teden večja. V Tamarju se nadaljuje obleganje Centralnega slapu, Rastlinice, Desnega slapu in Slapu nad votlino. Poleg teh slapov je pretekli teden vzpon doživela tudi Sveča (WI4+). Plezal jo je Grega Kurnik (AO Domžale) s soplezalcem iz AAO.

Logarska dolina je bila pretekli teden pogosto obiskana. Plezalo se je Palenk (WI3) in Slap pod Sušico (WI4).

17. februarja so člani AO Kranj plezali Zimsko smer (III/WI4+, 250 m) v Prednji glavi. Gaženja in čiščenja snega seveda ni manjkalo.

Zajzera

Matevž Kastrin in Davor Rozman (oba AO Ljubljana - Matica) sta predpretekli vikend plezala nad planino Zajzera, ki leži tik čez mejo, okoliške stene pa nudijo kar nekaj zaledenelih slapov. V četrtek, 7. 2., sta preplezala slap La bella Furlana (WI4+, 210 m). V soboto, 9. 2., pa sta opravila prvenstveni vzpon v 130 metrskem slapu. Smer sta poimenovala Smer treh lukenj (II/WI4, M).

4. Humarjev memorial

ŠD lednih plezalcev Mlačca - Mojstrana in PZS sta organizirala že 4. Humarjev memorial s tekmo v lednem plezanju. Zmagala sta Nadja Kosič in Anže Marenče.

Led v Dolomitih

Sottoguda je vasica, ki leži v dolini Val Pettorina. V bližini se dviga mogočna Marmolada, nižje pa najdemo kanjon Sottoguda, ki ponuja kar nekaj zaledenelih slapov do 100 metrov dolžine. V pustnem času sta kanjon obiskala Klemen in Anja Bečan ter splezala več slapov. Reportažo najdete na kbecan.blogspot.com.

Pretekli teden sta tam plezala tudi Luka Lindič in Marko Šarac (oba AO Celje - Matica). 15. 2. sta preplezala smeri Cascata del sole (II/WI3, 90 m), Cascata del Attraversate (II/WI4, 100 m) in La spada nella rocia (II/WI5, 40 m). Naslednji dan sta preplezala še Cattedrale di sinistra (II/WI6, 100 m) in Cattedrale di centro (II/WI5, 40 m).

Vabilo na tekmo v turnem smučanju

GRS Tržič vabi na 9. tekmo v turnem smučanju, ki bo 24. februarja. Udeležite se lahko tekme za slovenski pokal ali rekreativnega turnega smuka. Rok prijav je 23. februar.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45948

Novosti