Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nova komisija PZS

Planinske zveze Slovenije: Komisija za gorske športe PZS je imela ustanovno sejo 4. februarja 2013 v prostorih PZS. Ljubljana - Dvorakova 9/I

Skladno z novim Statutom Planinske zveze Slovenije, potrjenim na Skupščini PZS v Ormožu 2012, je bila s koncem leta 2012 ukinjena Komisija za turno smučanje PZS in postavljena nova Komisija za gorske športe PZS (KGŠ PZS), ki bo združevala vse gorske športe, razen športnega plezanja, ki je že močno razvito v okviru samostojne Komisije za športno plezanje PZS.

Trenutno KGŠ PZS združuje tekmovalno turno smučanje in tekmovalno ledno plezanje, v prihodnosti pa naj bi se ji pridružila tudi orientacija, ki je sedaj organizirana znotraj Mladinske komisije PZS, idr.

Med nalogami so si zadali ureditev sistema državnih prvenstev in pokalov, promocijo rekreativnega turnega smučanja in lednega plezanja, sodelovanje z drugimi komisijami ...

Prva načelnica KGŠ PZS je postala Jasna Pečjak, namestnik načelnice Iztok Cukjati; v komisiji sta še Žiga Šter in Milan Šenk, strokovno podporo pa bo komisiji nudil Tomo Česen, sicer tudi strokovni sodelavec Komisije za športno plezanje PZS.

Besedilo i n foto: Zdenka Mihelič   

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti