Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Grapa med Konjem in Rzenikom

AO Domžale - Ogo: V petek sva se v omenjeno grapo podala skupaj z Darkotom. Kljub v vodničku omenjeni dokaj skromni oceni (II+/2) in relativno majhni višini stene (200 m), nama je smer pokazala zobe.

Že sam dostop je bil dolg, v kopnih razmerah cca. 2 uri in pol, ki se je raztegnilo na štiri ure. Vmes je bilo potrebno pošteno zagaziti, pa tudi hoja po strmem brezpotju naredi svoje. Ko sve le vstopila, sta bila prva dva reztežaja odlična, trije strmi skoki, kjer je bilo treba nekaj malega zatikati, drugače pa na skalo naliman led in dokaj dober stiropor. V tretjem raztežaju pa kot bi odrezal, suh sneg, ki je onemogočil normalno nadaljevanje, zato je bilo treba začet s prostim plezanjem, konkretne zahtevnosti (zelo strma 3/4). K sreči je bil tako zahteven le slab ratežaj, potem sta tako stmina kot težavnost popustili, a še vedno ni bilo za z rokami v žepih. Izplezala sva pozno, saj se je zaradi težav v zadnjih dveh raztežajih zavleklo - okoli 16.30. Sestop čez planino Dol v dolino (Darko), jaz pa na Veliko pl. na novoletno sejo Mladinskega odseka.

Kljub temu, da je bilo snega v grapi kar nekaj, ga je za normalno ponovitev še nekaj manjkalo. Drugače pa tura z velikim T, v prelepem okolju Rzeniške stene in jo zelo priporočam. Na koncu bi ocenil najin podvig z II+/2, M, UIAA 3/4.

Kategorije:
Novosti ALP SLO Vse objave
Značke:
ALP novosti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46077

Novosti