Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

V dežju in snegu

16. Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča, ki je štel tudi za državno prvenstvo.

Tekme se je udeležilo 56 tekmovalk in tekmovalcev od skupaj 67 prijavljenih. 

Ponovno je državni prvak postal Nejc Kuhar, za njim se je uvrstil Anže Šenk in kot tretji je v cilj prismučal Matjaž Mikloša. Med dekleti je državna prvakinja postala Špela Zupan, druga je bila Anja Stenovec in tretja Sabina Karničar. Mladinci: prvi Urh Karničar, drugi Matej Merlak, tretji Matija Klanjšek. Med veterani je slavil Tone Karničar, drugi Milan Šenk, tretji Janko Fideršek. Med rekreativci je zmagal Rok Damjanič, med rekreativkami Polona Karničar.

Zanimivo je bilo tudi med gorskimi reševalci, kjer je na dolgi progi zmagal Nejc Kuhar, na kratki pa Franc Zadnikar. Jezerski gorski reševalci so pokazali odlično pripravljenost in zasedli prva tri mesta na daljši in krajši progi!

Kontrole so krenile na progo ob 6.30, za njimi gorski reševalci s kompletno opremo za primer nesreče in ob 8. uri časomerilci. Vse je potekalo uigrano, kljub močnemu nalivu in močnemu sneženju nad 1300 metrov.
Ob 9. uri so bile tekmovalke in tekmovalci zbrani na štartu pod Robnikom: Zvok trobente, strel in že dobro premočeni so se spustili v tek s smučmi na nahrbtniku.

Tekli so do oznake, kjer so si jih pripeli na turno smučarske čevlje, ter z dolgimi in hitrimi koraki hiteli vsak svoji zgodbi na proti.

Na progi se je dogajalo vse kar se lahko: zlomljene vezi, čevlji in palice, odpadanje kož, težave pri vpenjanju ob menjavah – smuči gor, smuči dol, nabiranje snega na kože, zamegljena očala, premrli prsti in padci v vseh mogočih izvedbah. To je bila tekma preskušanja volje in izkušen v danih razmerah. Kot da bi nebo vedelo, da ima opraviti s posamezniki, ki si zaslužijo, da pokažejo svoje sposobnosti!

Na koncu vsi zadovoljni pripovedujejo vsak svoj zgodbo in čutiti je, da so srečni, veseli, da so zmogli.
Pogostitev in podelitev nagrad je bila v dvorani Korotan. Program je povezovala Karmen Karničar. Prvi govor je namenil tekmovalcem župan občine Jezersko Jurij Markič, ki je bil vesel številčne udeležbe in poudaril pomen te tekme za Jezersko dolino. Potem je pozdravil tekmovalce predsednik GRZS Igor Potočnik, ki je med drugim povedal, da tečejo zadnja dela na Virnikovi karavli, ki bo postala učni center GRZS. V Imenu organizatorja je spregovoril Milan Šenk, ki se je zahvalil vsem, ki so omogočili izvedbo tekmovanja.

Sledila je razglasitev na kateri je vsak prejel praktično darilo. Med tem časom je tudi na Jezerskem začelo močno snežiti in pravljična podoba zime je pospremila tekmovalce na svoje domove.

V organizaciji na dan tekmovanja je sodelovalo preko 30 prostovoljcev. Finačna sredstva so prispevali: Občina Jezersko, PD Jezersko, GRS Jezersko, GRZS in PZS. Praktične nagrade so darovali: PD Jezersko, Bojan Čepin, TK Janez Smrtnik, Zavarovalnica Triglav, Sabina in Tone Karničar, Karibu, Iglu, Scott, AGP pro Kranj, Kleparstvo Markič, Gorenjski tisk, Garmin, Marjana Karničar.

Naslednje tekmovanje pripravljajo Tržičani 24. februarja; to bo že 3. tekmovanje za Slovenski pokal v turnem smučanju – vabljeni.
Na Jezerskem pa bomo zopet skupaj konec januarja 2014 – srečno!

PD Jezersko 

PD Jezersko: Celotna lista rezultatov (PDF)

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti