Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinska družina

Dom.it: ... Benečije osvojila Kilimandžaro

Planinska družina Benečije je osvojila Kilimandžáro, ki je najvišja gora v Afriki. V sriedo 28. luja so predsednik Gianpaolo Della Dora, Germano Cendou, Alvaro Zantovino in Flavia Bordon — v odpravi so bli še trije slovenski planinci iz Tarsta in Gorice — stopili na varh Uhuru Peak, ki je 5895 metru vesako nad muorjan.
Naši planinci so šli na pot v petak 23. luja. Iz Benetk so poletieli do Istambula in od tam do Nairobija v Keniji. Parpejali so se v Tanzanijo in počaso začeli vzpon, kupe z domačini, ki so jim nosili potriebno opremo. Varvati so se muorli pred leoni, ki jih je v tistih krajah puno.

Odprava Planinske družine se bo varnila damu v saboto 31. luja. Veseu sparjem so ji ostali člani in parjatelji napravli v Sarženti. Vriedna je močnega aplavža, zatuo ki je nesla ime Benečije na adan od narbuj poznanih bregov na svietu.

Kilimandžáro leži v severovzhodni Tanzaniji, južno od meje s Kenijo. Ognjenik, vulkan je. Četudi ga ima puno ljudi za ugasnjen, je še naprej dejaven. V kraterju Kibo so dejavne fumarole.

Vsake lieto gleda priti na Kilimandžáro okuole 15 tavžint planincu, od katerih jih parbližno 40 par stuo vrh tudi doseže.

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ VTG Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti