Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Štuparjev memorial

ponedeljek, 26. marec 1979, ob 20:33, Boris Štupar, ogledov: 955

Kamniški občan, Planinski kotiček: Smučanje na Kamniškem sedlu za Štuparjev memorial šteje za slovensko alpinistično prvenstvo.

Zato bo tudi letos poudarek predvsem na tekmovanju alpinistov in gorskih reševalcev. To pa seveda ne pomeni, da ostali nimajo pravice sodelovati na tem tradicionalnem tekmovanju. Vsi, ki se bodo pravočasno prijavili, in ki imajo plačano članarino za tekoče leto, se tekme lahko udeležijo. Prednost pri startu pa bodo imeli alpinisti, za kar sem že prej omenila vzroke, da ne bi prihajalo do nesporazumov.
Letos bo tekmovanje v nedeljo, 8. aprila. Prosimo tekmovalce, da pridejo na Kamniško sedlo v nedeljo in ne že v soboto, čeprav bo koča na sedlu odprta, saj vsi vemo, da naša koča že dolgo časa ne ustreza več vedno večji množici ljudi, ki jo obiskujejo.
Vsi, ki želijo nastopati, naj se prijavijo v pisarni PD ali pa kar na Alpinistični odsek, in sicer v četrtek, 29. III., najkasneje pa do 5. IV. od 19. do 21. ure. Tu boste dobili tudi podrobnejše informacije o samem poteku in organizaciji tekmovanja.

PLANINSKA ŠOLA
Mladinski odsek je, kot smo že poročali, organiziral planinsko šolo, da bi pridobil v svoje vrste nove planince, ki bi nadaljevali dolgoletno tradicijo planinstva v Kamniku (lani je bila 85-letnica PD Kamnik). Letos obiskuje to šolo 16 mladih planincev, ki so jim njihovi starejši prijatelji planin z desetimi zanimivimi predavanji predstavili življenje v gorah. Vendar to še ni vse! Mlade še čakajo nova predavanja, nove teme, seveda pa se bodo sedaj, na pomlad in poletje, začela tudi prva srečanja z gorami. Tako bo približno vsakih 14 dni izlet, kjer bodo otroci uporabljali znanje, pridobljeno v planinski šoli.
Prva tura bo manj zahtevna in bo vodila na Kamniški vrh, ki ga bodo otroci obiskali v spremstvu mladinskih vodnikov PD Kamnik.

ZA RAZŠIRITEV DOMA NA KAMNIŠKEM SEDLU
V zadnjem času so zelo razširjene akcije za zbiranje obveznic v najrazličnejše namene. Akcije so na prostovoljni bazi. Posamezniku obveznica ne pomeni veliko, če pa gre za širšo akcijo, je to zelo human in solidarni prispevek, zlasti pri objektih, ki jih uporablja širša družba. Tako se sedaj zbirajo obveznice za pomoč pri gradnji doma na Kredarici in doma v Kumravcu. Na seji izvršnega odbora pri PD Kamnik, so se tudi odločili za tovrstno zbiranje, saj vsi vemo, kako drage so danes gradnje.
Planinska koča na Kamniškem sedlu je še iz časov, ko obiski naših planin niso bili tako pogosti, zato dejanskim potrebam njene kapacitete več ne ustrezajo.
Menimo, da se bo naše prizadevanje zlasti dotaknilo tistih, ki najbolj občutijo stisko planinskega doma na Kamniškem sedlu, torej planincev.
Nočemo nobenih kritičnih pripomb, da je takih akcij že preveč. Akcija je prostovoljna: daj ali obdrži.
Za pomoč iskrena hvala v upanju, da bo začel dom s polno paro delovati že letos - tudi z vašo pomočjo.

ZNAČKE »EVEREST 79«
Vsi, ki bi želeli kupiti značke VII. J A H O (jugoslovanske alpinistične himalajske odprave), se lahko zglasite v pisarni PD Kamnik ob ponedeljkih od 9. do 12. ure, ob sredah od 14. do 17. ure in ob petkih med 9. in 12. uro. Cena značke je 22 dinarjev, na razpolago pa so tudi kompleti.

Kamniški občan, 26. marec 1979
 

eXTReMe Tracker