Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Slovensko planinsko društvo

dLib.si

sreda, 27. februar 2013, ob 05:29, Boris Štupar, ogledov: 1146

Iz časa/Slovenski narod (1893): ... je imelo je dne 27. februarja t l. »pri Maliči« svoj prvi občni zbor. Udeležba ni bila tolika, kakor bi bilo pričakovati in bi bilo tudi umestno, kajti da je društvo eminentne važnosti, o tem pač ne more biti dvoma.

Navzlic neoprostni mlačnosti se je neutrudnemu pripravljalnemu odboru posrečilo zagotoviti društvu obstanek in v očigled vsem zaprekam in težavam je tudi na ta uspeh lahko ponosen.

Društvo je sedaj po preteku 5 let osnovano in vsak rodoljub naj je podpira duševno in gmotno. Do sedaj oglasilo se je nad 60 članov, jeden gospod z Dolenjskega pa kot ustanovnik. Tako upamo, da bode to novo društvo kolikor toliko pripomoglo, da se varuje slovenski karakter naših planin in hribov, kakor bo tudi vzbudilo ljubezen v slovenskih srcih do domačih gora.

Odbor je v svoji prvi seji se tako-le konstituiral: Gosp. prof. Fr. Orožen, načelnik; g. dr. J. Furlan , namestnik; g. G. Mikuš, tajnik; g. J. Hauptman, namestnik; g. J. Soklič, blagajnik; g. Fran Tavčar, namestnik; g. Fran Triller, gospodar; odbornika gg. J. Hraský in J. Wölfling.

Slovenski narod, 4. marec 1893
 

eXTReMe Tracker