Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

16. Memorial Luke Karničarja in Rada Markiča

PD Jezersko - Milan Šenk: V spomin na tragično nesrečo na Okrešlju - 18. turnosmučarsko tekmovanje tudi za DP posamezno, rekreativci in člani GRZS - V soboto, 2. februarja -  Spletne prijave

Že 16 let se spominjamo tragične nesreče, ki se je zgodila na Okrešlju. Tekma je s svojim namenom kot opomnik vsem gorskim reševalcem, predvsem pa tistim, ki s svojim delovanjem vodijo in usposabljajo reševalno moštvo za reševanje ponesrečenih v vseh razmerah.

Ko smo na Jezerskem ustanovili 17. postajo, je Luka - prvi načelnik, zelo jasno dal usmeritve dela postaje: izobraževanje, praktične vaje, plezanje, fizična kondicija…in kar je zelo pomembno, obvezna udeležba na tekmovanjih – prvenstveno GRS.

Tekme, predvsem turno smučarske, ki običajno potekajo v gorskem svetu sodijo med najpomembnejše priprave reševalca za reševanje v zimskem času. Od posameznika zahtevajo izvrstno fizično pripravljenost, znanje, spretnosti, ekipno delo, prilagajanja na situacijo,… in na koncu sposobnost prenesti poraz ali zmago. Vsaka tekma prinese nekaj novega in spoznanje – zmorem!
Prav zato bi bili zelo veseli, da se gorski reševalci udeležite naše tekme v čim večjem številu.
Tekma šteje tudi za SLO pokal in državno prvenstvo posamično. Imeli bomo priložnost videti najboljše slovenske turno smučarske tekmovalce – boj za prva mesta se je že začel! Letos pričakujemo tudi tekmovalce iz sosednjih držav.
Seveda nismo pozabili na rekreativce, ki boste svoje moči merili v svoji skupini.
Ko so vprašali našega dobrega prijatelja Borisa, koliko časa bo še tekmoval (ima kar nekaj let) je odgovoril: »Dokler časa se bom po tekmi bolje počutil kot pred njo«. Mimogrede je vedno nasmejanega obraza!

Letošnji datum je 2. februar, bo pa seveda na Jezerskem!
Vse podrobnosti o prireditvi v razpisu

Milan Šenk 

Razpis (PDF)
docs.google.com: Spletna prijava
 
 
Skupinski štart 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46041

Novosti