Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Novoletna penina na vrhu Učke

PS Bazovica - Darko Mohar: Pridni člani Planinskega društva Opatija že nekaj let organizirajo prvega januarja ob 12. uri srečanje planincev na Vojaku, najvišjemu vrhu Učke.

Pač srečanje tistih, ki so preživeli silvestersko noč in jim je ostalo še dovolj moči za premagati 500 metrov višinske razlike med Poklonom in Vojakom.

Prvega srečanja se je pred nekaj leti udeležilo komaj devet planincev. Letos jih je na vrhu bilo več kot sto pedeset. Domačini so pripravili kuhano vino in čaj, tudi za prigrizek ni nič manjkalo saj hrane po novoletni noči vedno ostane dovolj. No tisto kar je najbolj navdušilo je bilo prisrčno vzdušje polno dobre volje in lepih želja, torej tistega česa v teh težkih časih tako primanjkuje. Upajmo da nas bo ta pozitivna energija spremljala skozi celo leto in se zavedajmo da jo, če bi je slučajno zmanjkalo lahko hitro najdemo na Učki ali kje drugje v hribih. Vsi ki so zamudili letošnjega prvega januarja napolniti baterije vabljeni na Učko kadarkoli. Če ne prej, naj se udeležijo naslednjega prvojanuarskega srečanja. Vsem ljudem dobre volje kvarnerski planinci želimo veliko zdravja in sreče v 2013. letu.

Darko Mohar 

Kategorije:
Novosti Tuje TUJ POH Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti