Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

10-letnico PD Polet Šentrupert

...12.2012

Zbornik (ISSUU, 50,5 MB)

torek, 1. januar 2013, ob 05:28, Franci Savenc, ogledov: 1146

... smo praznovali 20. decembra - ZBORNIK 2002 - 2012 (PDF, 64 strani)

V primerjavi z življenjem ni dolga doba, a kljub temu se je vredno zazreti nazaj, razmišljati o izpolnjenih načrtih in načrtovati ter sanjati naprej.

Začetki segajo v leto 2002, ko je sedanji predsednik Bojan Brezovar po številnih planinskih popotovanjih želel lepote narave predstaviti tudi drugim ter se opogumil in ustanovil planinsko društvo. Ideja o PD v tako majhnem kraju je zgledala utopična, a Brezovarjeva vznesenost, prizadevnost in vztrajnost so rodile sadove. Društvo ima danes 179 članov, ki prihajajo iz različnih krajev Slovenije, trije celo iz tujine. Ima odsek za varstvo narave, vodniško-izletniški, markacijski, informacijski in mladinski odsek, kar je najpomembnejše, saj so mladi tisti, ki bodo gradili naprej. Na popotovanjih smo člani društva prepoznavni po naših simbolih na oblačilih, kapah ..., za kar skrbi podpredsednik društva Damjan Zupančič. Člani društva se redno vključujemo v različne akcije v kraju in okolici, tudi v vseh vseslovenskih čistilnih akcijah smo sodelovali.

V sklopu praznovanja 10-letnice društva smo v četrtek, 20. decembra, na trgu v Šentrupertu odkrili spominsko ploščo ob posajeni lipi Odseka za varstvo narave PD. V Domu kulture Šentrupert je prof. Dušan Klenovšek postavil na ogled razstavo Živalstvo in rastlinstvo dolenjskega hribovja, v večernih urah pa je Viki Grošelj predaval o svojih izkušnjah in doživetjih z najvišje gore sveta, Everestu. V petek, 21. decembra, smo pripravili osrednjo slavnostno akademijo v Domu kulture Šentrupert, ki so se je udeležili predsednik PZS Bojan Rotovnik, predsednik Meddruštvenega odbora planinskih društev Dolenjske in Bele krajine Rudi Skube, župan Občine Šentrupert Rupert Gole, predstavniki različnih društev in seveda člani, saj brez njih društvo ne bi moglo delovati. Na slovesnosti so častni gostje spregovorili o svojem pogledu na naše sicer po letih mlado, a po različnih dejavnosti zelo bogato društvo. Najzaslužnejšim članom pa so podelili bronaste, srebrne in zlati društveni plaketi. Praznovanje smo obogatili še z izdajo zbornika - dokumenta, ki bo tudi našim zanamcem pričal o društvenih začetkih in bogati dejavnosti; v njem smo člani izrazili svoje občutke o naših izletih, pohodih, poletnih taborih, plezalnih in drugih akcijah ...

Pogled naprej je usmerjen v gradnjo planinskega doma na Površnici, v pridobivanje novih članov itd. Prepričana sem, da se za delovanje našega društva ob tako aktivnih kadrih in smelih načrtih tudi v prihodnosti ni bati. Srečno na pot v drugo desetletje!

Marija Zagorc
Vir: PZS.si + PD Polet

eXTReMe Tracker