Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bergfex Sprinter

Nejc Kuhar: Na Sv. Štefana v Avstriji že tradicionalno poteka Bergfex Sprinter, tekma po smučišču v kraju St. Martin v pokrajini Salzkamergut.
PZS: Bergfex Sprinter 2012 - Nejc Kuhar znova odličen drugi

Po imenu tekme sodeč, bi pričakovali prave šprinte, vendar 3 × 300 višinskih metrov niti niso šprinti.

Tekma je zelo specifična, ker poteka po smučišču naravnost navzgor, brez ovinka, brez ravnine, brez predaha, 300 višincev, tri kroge. Tako dejansko odloča samo surova moč, hitrost, prava power tekma. Načeloma meni taki klanci kar ustrezajo, ampak le, če bi bili vsi trije skupaj, v enem kosu, povezani. Z vmesnimi spusti pa je pravi stroj za take tekme mladi Nemec Palzer, ki je še enkrat več pokazal, da je izjemen talent in garač. Že po prvem vzponu je bil zmagovalec odločen, za mano se je pa tudi že naredila tolikšna luknja, da je bila do konca tekma zame bolj dolgočasna.

Posebno moram pohvaliti organizatorje, ki res pripravijo zanimiv spektakel, ki je gledalcem viden v celoti iz samega štarta. Zato ni čudno, da se vsako leto zbere okrog 500 navijačev, ki glasno spodbujajo vse tekmovalce. Lepa tekma, lepa promocija turnega smučanja, tudi pri nas bi bila kakšna taka tekma zelo dobrodošla.

Rezultati 


PZS, 28.12.: Bergfex Sprinter 2012 - Nejc Kuhar znova odličen drugi
/.../ Na tekmo je bilo prijavljenih 55 tekmovalcev, udeležilo se je je 45. Med njimi tudi tri turne smučarke, in na odlično 2. mesto se je zavihtela Špela Zupan, zmagala je Michaela Essl (AVT). Kljub nizki udeležbi tekmovalcev je tekmo spremljalo in za tekmovalce navijalo blizu 500 navijačev.

Druge udeležbe naših tekmovalcev:
Na prvo stopničko se je povzpel mladi Nemec Anton Palzer, drugi je bil naš najboljši tekmovalec v turnem smučanju in reprezentant Nejc Kuhar (oba enaki uvrstitvi kot v 2011), tretji je bil Avstrijec Jakob Herrmann, Matjaž Mikloša je bil 9., Luka Mihelič 14. In Matija Zupan 33.

  26.12.2012


Utrinek z menjave

 

Kategorije:
Novosti SMU SLO TEK Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46047

Novosti