Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razstava, posvečena dr. Juliusu Kugyju

TNP: Slike in čustva. Gore in narava - Kolpern na Stari Savi, Jesenice - Na ogled do 31. januarja 2013

Fotografska razstava Slike in čustva. Gore in narava je posvečena dr. Juliusu Kugyju. Razstavljenih je 27 fotografij slovenskih in italijanskih avtorjev, ki so sodelovali na natečaju. Natečaj je Občina Monfalcone (Tržič, Italija) razpisala v letu 2012 v okviru projekta Julius. Fotografije prikazujejo raznolikosti naravnih lepot, zgodovinskih in kulturnih tradicij ter značilnosti gorskih, hribovitih in kraških območij, prav tako kot športnih aktivnosti, izletništva v naravi in alpinizma.
Na natečaj je žirija prejela 141 fotografij 47 avtorjev.
Podeljene so bile 3 nagrade, 1 od teh za mlade tekmovalce pod 20 let. Poleg treh nagrajenih fotografij, je žirija izbrala še 24 fotografij, ki so del potujoče razstave Slike in čustva. Gore in narava.

1. nagrada: Andrea Fusari - Zanna Bianca/Beli Očnjak
2. nagrada: Matija Turk - Nalivi svetlobe nad dolino Rezije/Pioggia di luce sopra Val Resia
3. nagrada: Ivan Bianchi - Morgenlait (sekcija pod 20 let)

Občina Tržič je 36 fotografij objavila v katalogu, ki je brezplačno na voljo v Uradu za Stike z javnostjo, ul. Sant'Ambrogio 12 v Tržiču/Monfalcone (0039-0481-494280, europa@comune.monfalcone.go.it)

Razstavljene so fotografije avtorjev: Andrea Fusari, Matija Turk, Ivan Bianchi, Marco Battistutta, Bogdan Bricelj, Danila Bricelj, Dan Briški, Marirosa Cecconi, Gianfranco Clagnan, Francesca Codogno, Stefano Deiuri, Petra Draškovič, Jelka Mihajlovska, Bor Rojnik, Andrea Colus, Januš Šivic, Tina Velkavrh, Miro Vlašić, Michela Cristofoli, Jadran Čeh, Dimitri Nardin, Manuela Beltrame, Livio de Leporini, Luigi Felcher, Jadrana Gabrovec, Marina Počkaj, Janez Turk

Razstava bo v Kolpernu na ogled do 31. januarja 2013.

Podatki o natečaju:
Fotografije so avtorji oddali digitalnem formatu JPEG v velikosti 20 cm x 30 cm, do 300 dpi ločljivosti (enakovredno najmanj 3543 x 2362 na 72 dpi). Fotografi so lahko oddali največ tri izdelke v barvni ali črno-beli tehniki.

Ocenjevalno žirijo so sestavljali:
- Paola Benes, Predsednica ocenjevalne komisije (odbornica za Kulturo Občine Tržič);
- Lucio Gregoretti (odgovorni za Urad za stike z javnostjo in za mednarodne odnose
Občine Tržič);
- Erik Švab (alpinist, pisatelj, direktor Las Kras);
- Luciano Santin (novinar, esejist, alpinist);
- Saverio D’Eredità (alpinist, pisatelj, projektni sodelavec Informest)

Fotografska razstava je del programa Teden gora 2013, ki bo v okviru projekta Julius od 19. do 26. januarja 2013 na Bledu, Jesenicah in v Mojstrani.

Aktivnosti Tedna gora smo pripravili: Triglavski narodni park, Občina Jesenice, Slovenski planinski muzej Mojstrana, Občinska knjižnica Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice, Produkcija Viharnik, Marjeta Klemenc, Trgovina Annapurna.
Projekt Julius - Raba in ovrednotenje kulturne dediščine ter skupna uporaba športne infrastrukture na čezmejnem območju od Julijskih Alp do Jadrana je sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 (www.ita-slo.eu/) iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. sofinanciran v okviru Programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Italija 2007-2013 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev.

Triglavski narodni park ...12.2012

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45951

Novosti