Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

PZS na RTV Slovenija

PZS - Borut Peršolja: V petek, 26. oktobra, so se predstavniki PZS srečali z vodstvom RTV Slovenija z namenom obogatiti sodelovanje in obuditi oddajo s planinsko vsebino na TV Slovenija.

Podpredsednik PZS Borut Peršolja je uvodoma predstavil PZS in pomen filmskega ustvarjanja v gorniški zgodovini (od prvih celovečernih filmov, prvih prenosov iz gora, različnih serij v preteklosti - Pogledi s slovenskih vrhov, oddaje Gore in ljudje do nagrad gorniškim filmom), ter pomen gorništva za sedanji življenjski utrip prebivalcev Slovenije.

Janez Lombergar, direktor TV Slovenija, je povedal, da se javna televizija zaveda svojega poslanstva in manjka na tem področju (TV podpira produkcijo oddaj Vikija Grošlja, sodelovala je pri filmu ob 100-letnici organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji). Ocenil je, da je nedvomno prostor tudi za poročanje o športnih dosežkih, kjer je že uveljavljeno sodelovanje pri tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju. Tudi Miha Lampreht, direktor Radia Slovenija, vidi možnosti za sodelovanje tako z vidika promocije zdravega načina življenja, športne rekreacije kot tudi z ustvarjalne plati gorništva.

Planinska zveza Slovenije močno podpira obuditev ali vzpostavitev nove oblike planinske oddaje na glavni slovenski televizijski TV Slovenija. Verjamemo, da bi oddaja imela veliko število gledalcev, saj se kar 315.000 Slovencev opredeljuje za planince, ki se v hribih redno udejstvuje. Na sestanku je sodeloval tudi Tine Marenče, alpinist in ustvarjalec oddaje Gorske sledi, protagonist projekta Sfinga, ki je imel tudi veliko idej za planinsko oddajo.

Sestanek se je končal z obojestransko zavezo PZS in RTV Slovenija o tesnejšem sodelovanju v prihodnje, TV Slovenija pa bo v programski načrt za leto 2013 uvrstila štiri oddaje s planinsko tematiko, ki jih bo ponudila zunanjim producentom na javnem razpisu, ki bo objavljen v kratkem.

Borut Peršolja 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46044

Novosti