Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

(Ne)sreča v snežnem plazu

torek, 12. februar 2013, ob 18:29, Boris Štupar, ogledov: 2847

 Thomas Scheuner: Samoanaliza srečnega zaključka ... Drugim se to lahko zgodi, meni pa ne?

Komentiraj (4):

Jaka Ortar, sreda, 13. februar 2013, ob 13:51

Uf, kakšno kompliciranje z analizo. Pojdi prej gor, kjer boš šel nato dol, pa bo. Verjetno bi že med vzponom obrnil, ker bi čutil kložo (v glavi odzvanjata Kanin 25. in Begunjščica 26.1.)? Aja, saj res, to je prosto smučanje, kjer se pelješ gor nekje naokrog ... v analizi tega ni?! Bo Thomas potreboval popravni izpit? Upam in želim mu, da ne.

Res ni boljše varovalke kot je ogled razmer že med vzponom. Včasih še testa stabilnosti snežne odeje ni treba posebej izvajati, ker že med hojo in zabadanjem palic ipd. čutiš, pri (pod, pred) čem si.

Simon Erjavec, sreda, 13. februar 2013, ob 16:47

Jaka, upoštevati je treba to, da večino frirajderjev uporablja žičnice, v nujnem primeru pa gazijo. In ja, s tem težje dobiš podatke o snegu in nevarnostih, ampak to je tveganje običajnega frirajda.
In ne, zato nisi nič boljši od njega, ker ti pa ne uporabljaš žičniških naprav.

Marko Kern, sreda, 13. februar 2013, ob 19:33

Simon, ne gre za to, kdo je boljši in kdo (ne) uporablja žičnic. Tudi turni smučarji gremo marsikdaj dol drugje, kot gremo gor.

Dejstvo pač je, da ti vzpon po trasi spusta, da več informacij. "Popolne" varnosti pa ni v nobenem primeru. Vsak se odloča sam, kaj se mu še zdi sprejemljivo tveganje. In včasih greš žal čez rob. Jaka, naslednjič bi lahko komentiral tudi brez cinizma. Hvala.

Simon Erjavec, sobota, 16. februar 2013, ob 08:43

Motil me je samo njegov pretirani cinizem.
Tudi sam turno smučam in s tem se popolnoma strinjam. No glavno da je Thomas živ.

eXTReMe Tracker