Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

(Ne)sreča v snežnem plazu

 Thomas Scheuner: Samoanaliza srečnega zaključka ... Drugim se to lahko zgodi, meni pa ne?

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

4 komentarjev na članku "(Ne)sreča v snežnem plazu"

Jaka Ortar,

Uf, kakšno kompliciranje z analizo. Pojdi prej gor, kjer boš šel nato dol, pa bo. Verjetno bi že med vzponom obrnil, ker bi čutil kložo (v glavi odzvanjata Kanin 25. in Begunjščica 26.1.)? Aja, saj res, to je prosto smučanje, kjer se pelješ gor nekje naokrog ... v analizi tega ni?! Bo Thomas potreboval popravni izpit? Upam in želim mu, da ne.

Res ni boljše varovalke kot je ogled razmer že med vzponom. Včasih še testa stabilnosti snežne odeje ni treba posebej izvajati, ker že med hojo in zabadanjem palic ipd. čutiš, pri (pod, pred) čem si.


Marko Kern,

Simon, ne gre za to, kdo je boljši in kdo (ne) uporablja žičnic. Tudi turni smučarji gremo marsikdaj dol drugje, kot gremo gor.

Dejstvo pač je, da ti vzpon po trasi spusta, da več informacij. "Popolne" varnosti pa ni v nobenem primeru. Vsak se odloča sam, kaj se mu še zdi sprejemljivo tveganje. In včasih greš žal čez rob. Jaka, naslednjič bi lahko komentiral tudi brez cinizma. Hvala.


Simon Erjavec,

Jaka, upoštevati je treba to, da večino frirajderjev uporablja žičnice, v nujnem primeru pa gazijo. In ja, s tem težje dobiš podatke o snegu in nevarnostih, ampak to je tveganje običajnega frirajda.

In ne, zato nisi nič boljši od njega, ker ti pa ne uporabljaš žičniških naprav.


Simon Erjavec,

Motil me je samo njegov pretirani cinizem.

Tudi sam turno smučam in s tem se popolnoma strinjam. No glavno da je Thomas živ.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46078

Novosti