Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Zimski šport v Bohinju obeta letos postati jako živahen

četrtek, 23. november 1922, ob 21:21, Boris Štupar, ogledov: 885

Jutro (1922): Po inicijativi agilnega Turistovskega kluba »Skala« se je osnovala pred kratkim v Bohinjski Bistrici bohinjska podružnica tega društva.

Podružnica si je postavila za nalogo organizirati na novo zimski šport v Bohinju, ki je bil nekdaj že lepo razvit, a si po vojni ni mogel nikako opomoči. Zveza za tujski promet v Sloveniji, ki razpolaga čez nekdanjo sankališče »Belvedere«, je priskočila omenjeni podružnici »Skale« na pomoč ter ji odstopila za letos sankališče »Belvedere«, vrhu tega pa ji prepusti tudi uporabo svojega bogatega zimsko-sportnega materijala na sankah, itd. Dne 22. oktobra sta si obeorganizaciji ogledali sankališče »Belvedere« in zimsko-sportni materijal. Dognalo se je, da Je žalibog med vojno sankališče zelo trpelo, upati pa je, da se bo s skupnim delovanjem letos prenovilo in temeljito Izboljšalo, popravile ob njem stoječe lope ter uredilo vse za uspešno sankanje. Zimskemu športu v Sloveniji in celi Jugoslaviji se s tem odpirajo nova pota. Že danes opozarjamo vse Jugoslovanske športnike v Sloveniji, posebno pa tudi na Hrvatskem in v Beogradu na to krasno sankališče, od katerega se uživa divni razgled po celem triglavskem pogorju in po bistriški dolini.
Kakor čujemo so dela že v polnem tiru. Sankališče se ne samo popravlja, ampak tudi podaljša. V hotelu »Triglav«, kjer je nastanjena tudi stalna pisarna, in v drugih hotelih, je izvrstno preskrbljeno za goste s toplimi sobami in z dobro in ceno hrano. O vseh podrobnostih se bo Jugoslovanska športna publika pravočasno obvestila.
Kakor čujemo pripravlja T. K. »Skala« tudi smuške tekme, izmed katerih se bo prva in najimenitnejša na 1700 m visokem Ratitovcu vršila že v božičnih praznikih.

Jutro, 23. november 1922
 

eXTReMe Tracker