Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Odmev predavanj o smučarski gimnastiki

sreda, 9. november 1932, ob 09:33, Boris Štupar, ogledov: 869

Jutro (1932): TK »Skala« je podaril g. Rittmannu na njegovo željo kot malo odškodnino za njegova brezplačna predavanja v Ljubljani nekaj lepih diapozitivov naših planin, Bleda, Bohinja in Ljubljane in mu jih poslal na Dunaj.

Sedaj je prejel klub z Dunaja pismo, v katerem g. Rittmann piše med drugim; »V teku svojega obilnega udejstvovanja v predavanjih s skioptičnimi slikami in s smučarsko gimnastiko nisem doživel še v nobeni državi tako skrbne in vzorne organizacije kakor prav v nepozabni Jugoslaviji. Vaše diapozitive, za katere se Vam še enkrat zahvaljujem, sem prejel baš dve ura pred pričetkom svojega predavanja na Dunaju, tako da sem jih mogel še uporabiti kot uvod v to predavanje.
Krasni posnetki vašega jugoslovenskega Matterhorna (Jalovca) so povzročili med mnogoštevilnimi poslušalci naravnost navdušene vzklike. S častno besedo vam obljubljam, da bom v znak zahvale za vašo jugoslovensko gostoljubnost predvajal vse vaše diapozitive z vštetimi onimi z Bleda pri vseh svojih bodočih predavanjih s primernimi besedami odkrito srčne hvaležnosti in alpinskega navdušenja za vašo prekrasno deželo.
K temu moramo pripomniti, da bo g. Rittmann predaval v bodočih tednih razen po Avstriji tudi po češkoslovaškem, po Nemčiji in po Nizozemskem, kjer bo povsod predvajal tudi omenjene naše slike. S tem bo g. Rittmanm vzbudili zanimanje za naše kraje na daljnem severu kar moramo glede na tujsko- prometno propagando z veseljem pozdraviti.

Jutro, 9. november 1932
 

eXTReMe Tracker