Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Sfinga - dobrodelna prireditev

Turistično društvo Podbrdo
Plezalna sekcija

Podlaga za stenco je že

torek, 30. oktober 2012, ob 05:28, Jože Dakskobler, ogledov: 1249

Turistično društvo Podbrdo vabi v soboto, 10. novembra, ob 17. uri na ogled igrano-dokumentarnega filma Sfinga v telovadnici OŠ Simona Kosa v Podbrdu.

Dolgo pričakovani film Sfinga, igrano-dokumentarni film z estetskimi in dih jemajočimi posnetki, predstavi lepo in mogočno okolje simbola slovenstva z mistično Sfingo na čelu.
S štirimi protagonisti obeh ključnih vzponov, ki jih ločuje obdobje treh desetletij, film na izjemno izviren način prikaže duh alpinizma in naravne lepote naših gora.
Osrednja zgodba gledalca popelje od priprav alpinistov na vzpon, po poti do stene in preko nje, vse do tako želenega vrha. Idejno in scenaristično sta film zasnovala dva slovenska alpinista, medtem ko je glasbo za film prispevala najbolj priljubljena slovenska rockovska skupina Siddharta.

To je film s Sporočilom prav za ta čas. Je oda Lepoti v nas in okoli nas. Film, ki se te dotakne. Pridite in doživeli boste!

Avtorji filma so se odzvali prošnji TD Podbrdo in bodo film predvajali v podporo mladim plezalcem, plezalne sekcije TD Podbrdo. Prispevek od vstopnine pa namenili za dokončanje plezalne stene v KS v Stržišču.
Plezalna stena bo nova pridobitev za vse, ki se želijo preizkusiti v veščinah športnega plezanja.
Hvala avtorjem filma za to prijazno gesto.

eXTReMe Tracker