Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Uspešni v Judenburgu

AK Slovenska Bistrica: V soboto se je v Avstriji v Judenburgu s predzadnjo tekmo nadaljeval pokal za serijo IRCC.

Tekmovalci domačega kluba so bili tudi tokrat z dobrimi uvrstitvami zelo uspešni.

Zjutraj so se najprej pomerile kategorije U12 in U14, popoldanski spored so zapolnili najmlajši U10 in starejši tekmovalci U16 in U20.
Med fanti U12 je Gal Leskovar v prvi smeri z oceno 6b suvereno prišel do vrha, v drugi mu je malce ušla koncentracija, predčasno je padel in finale je šlo po zlu, končal je na 14. mestu. Na svoji prvi mednarodni tekmi se je izkazala Ema Bera, ki je v prvi smeri prav tako dosegla vrh, v drugi pa ji je vrh ušel za las, vendar je bilo to dovolj še za finalno smer. V finalu je ponovno plezala odlično, si pridobila še dve mesti in končala na odličnem 6. mestu.
Istočasno sta plezala tudi Andrej Bek in Stela Kušar. Andreju se je v obeh smereh izmuznil vrh, kar ga je uvrstilo na 9. mesto, eno nižje od finalne osmerice. Stela je prvo smer splezala odlično do vrha, v drugi sicer ni prišla do konca, vendar se je uvrstila v finale. Finalna smer je bila ocenjena 7c+, plezala je dobro, vse do »musavca«, ki ji je ušel in uvrstila se je na 8. mesto.
Popoldan so bili na vrsti Eva Petrič, Matic Leva in "sposojeni" konjičan Anže Varga. Prva Evina smer je bila ocenjena z 7b, druga 7b+, v obeh ji je na polovici zmanjkalo moči, vendar se je kljub temu prebila v finalno četverico. Tudi v finalni smeri je plezala dobro in končala takoj pod stopničkami na 4. mestu. V najstarejši kategoriji sta plezala Matic in Anže. V prvi smeri je do vrha uspelo priplezati Anžetu, v drugi pa obema. Oba je tako v finalni smeri pričakala smer z minimalci v ne preveč previsni steni, ocenjena 8a+. Anže je pošteno premešal karte dosedanjim tekmovalcem in je na svoji prvi mednarodni tekmi zmagal, do vrha mu je zmanjkalo čisto malo, Maticu pa je letos že četrtič pripadalo 4. mesto.

19.09.2012
Poglejte tudi galerijo

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 46065

Novosti