Išči

Novosti

Poobjave gradiv z aktualnimi vsebinami, objave naših sodelavcev  ...

Zasnežena narava, 29. 1. 2018, Avtor: Boris Štupar

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinski svet - 27.09.12

Primorski dnevnik: Gora Flop; Planinski koledar 2013; Družabnost ob kostanju; Vabilo na Vrtovčev pohod; Tečaj plezanja AO - SPDT

Gora Flop

Topli, še razmeroma dolgi jesenski dnevi vabijo na prijeten izlet v gore. Ker se takemu vabilu ne gre odreči, prireja Slovensko planinsko društvo Trst v nedeljo, 30. septembra avtomobilski izlet. Tokrat smo se odločili za Karnijske Alpe. Zbirališče bo v Sesljanu ob 6.30, od koder se bomo peljali do Možnice (Moggio Udinese) in naprej do izhodiščne točke (naselja Case Nanghez) in se povzpeli na 1792 m visoko, razgledno goro Flop v skupini Sernio-Grauzaria. Izlet je prijeten, nudi izredno lepe poglede, ni posebno zahteven, vendar je naporen, saj je treba do vrha gore premagati 1000 metrov nadmorske višine. Predvidenih je 5 do 6 ur hoje. Manj trenirani planinci pa se lahko odločijo za vzpon do koče Creta Grauzaria na višini 1260 m. Za vpis in morebitne informacije pokličite na tel številki 040413025 (Marinka) ali na št. 040220155 (Livio).

Planinski koledar 2013

Slovensko planinsko društvo v Gorici bo za svoje člane tudi letos oskrbelo stenski koledar z motivi slovenskih gora za leto 2013 in ki bo na razpolago že Čez kakšen teden. Zdaj je čas za rezervacije oz. prednaročila, in sicer ob četrtkih na sedežu društva (tel. 0481/532358) ter pri odbornikih društva.

Družabnost ob kostanju

Sezono planinskih izletov in drugih aktivnosti bodo pri SPDG sklenili sredi oktobra s tradicionalno družabnostjo ob kostanju. Srečanje članov in prijateljev društva bo v nedeljo, 14. oktobra popoldne v Števerjanu. Tudi tokrat bodo pri društvu priredili pohod (primeren za vse) in vožnjo z gorskimi kolesi. Druženje bo ob vsakem vremenu.

Vabilo na Vrtovčev pohod

Namesto tradicionalnega martinovanja bodo pri SPDG organizirali udeležbo na Vrtovčevem pohodu, 18. novembra. Pohod se začne in konča na Ustju (pri hrastu), traja kakih pet ur, poteka pa po poteh in krajih zgornje Vipavske doline in tudi skozi Šmarje, kjer se je »prvi umni vinogradnik« in pisec strokovnih knjig o vinogradništvu, rodil. Po pohodu bo družabnost (če bo zanimanja in prijav dovolj).

Tečaj plezanja AO-SPDT

Člani alpinističnega odseka Slovenskega planinskega društva Trst bomo tudi letos organizirali tečaj športnega plezanja za začetnike. Tečaj se bo odvijal pretežno v mesecu oktobru. Kot vsako leto smo ao-jevci pripravili pester program, ki vsebuje zanimiva predavanja, plezanje v telovadnici in v bližnjih naravnih stenah, izlet v bolj oddaljeno plezališče in še marsikaj. Prvo srečanje bo v ponedeljek, 1. oktobra, v telovadnici v športnem centru Zarje v Bazovici ob 20.30. za informacije kličite na 3496648530 (Jernej) ali obiščite spletno stran www.spdt.org. Lani je tečaj uspešno obiskovalo 10 navdušenih začetnikov.
 

 27.09.2012

 

Kategorije:
Novosti SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 45944

Novosti