Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

AN - 28.07.1997

28.07.1997


Doslej (po)objavljene Alpinistične novice 
pa izpis objav:

o alpinizmu | o odpravah ipd.| o prvenstvenih


 Vir: arhiv planID, Priredil: G.Š.

 

ponedeljek, 28. julij 1997, ob 00:01, Boris Štupar, ogledov: 945

Delo, Šport: ... Stanko Klinar - Karavanke

Planinska zveza Slovenije je izdala četrto spremenjeno in dopolnjeno izdajo planinskega vodnika Stanka Klinarja »Karavanke«. Je izključno »pohodniška«. Ne vsebuje namreč več opisov plezalnih vzponov, kot so jo prve tri, s čemer se je poenotila z našimi drugimi planinskimi vodniki. Je pa tako rekoč povsem aktualizirana in bo lahko služila spet vrsto let. Izšla je v nakladi 3000 izvodov in prav toliko tolarjev bo treba tudi odšteti zanjo.

F. S.

Diskusije na straneh PZS
Na internetu - naslov: http://www.pzs.si/diskusije.ntm - je sedaj tudi posebna stran namenjena aktualnim diskusijam. Že na dan, ko je bila uradno predstavljena je doživela prek 300 obiskov. Za enkrat so vključene tri teme: o spletnih straneh PZS, dokumentu Vodila pri delu PZS in planinskem izrazju.

F. S.

Virus preprečil izid
Zadnja, 156. številka biltena Mednarodne zveze planinskih organizacij (UIAA) je sicer datirana z decembrom 1996, razposlali pa so jo šele pred nekaj dnevi. Vzrok je zelo sodoben: računalniški virus je uničil vse tekste v računalniku urednika dr. C. Abacherlija.

F. S.
 

Oznake: AN, BIB
eXTReMe Tracker