Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Umetn. fotogr. razglednica

petek, 27. september 1912, ob 22:15, Boris Štupar, ogledov: 1131

Slovenec (1912): Društvo »Klub slovenskih amater-fotografov« v Ljubljani je založilo prvo serijo krasnih brom. - srebr. razglednic: 1. »Triglav« I., 2. »Špik«, 3. »Brana«, 4.»Rjavina«, 5, »Jalovec«, 6. »Triglav« II. in 7. »Kredarica«.

Pričakovati je, da bode slavno občinstvo znalo prav upoštevati ta velik in važen korak, ki ga je storilo mlado slovensko društvo v procvit ptujskega prometa na Slovenskem ter bode pridno segalo po teh izbornih razglednicah. Razglednice so fot. odtisi (fotografije) po fotogr. Ploščah od izborno uspelih posnetkov.

Društvo bode nadaljevalo serije najraznovrstnejših pokrajinskih razglednic po najboljših posnetkih svojih članov. Razglednice je dobiti pri trgovcih, razprodajalcih razglednic in pri društvu. Trgovci in drugi razprodajalci razglednic (društva itd.), kakor tudi društveni člani dobe pri večjih naročilih primeren popust; društvo pošilja razglednice proti gotovini oziroma po poštnem povzetju. Cena v razprodaji posamezni fotogr. razglednici je 20 v in je, če se upošteva dejstvo, da so te razglednice fotogr. kopije, (fotografije), nizka. Naročila sprejema društvo: »Klub slovenskih amater-fotografov« v Ljubljani.

Slovenec, 27. september 1912
 

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker