Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Na SP brez Mine Markovič

sreda, 12. september 2012, ob 12:40, Boris Kumer, ogledov: 2065

Dnevnik: Izjemno pozitivna klima je vladala v prostorih Planinske zveze Slovenije pred odhodom reprezentance na svetovno prvenstvo v športnem plezanju, ki bo od danes do nedelje v dvorani Bercy v Parizu.

Najprej so se predstavili kadeti in mladinci, ki so blesteli na nedavnem svetovnem prvenstvu v Singapurju, od koder so se vrnili s štirimi kolajnami. Anže Perharc je bil svetovni prvak med starejšimi dečki, Martin Bergant je bil tretji med kadeti, mladinca Domen Škofic in Jure Raztresen pa sta zasedla drugo in tretje mesto.

V nadaljevanju so stopili v ospredje člani. Reprezentanca je imela le eno lepotno napako, da v njej ni bilo najboljše slovenske predstavnice Mine Markovič. Ta si je na zadnji tekmi svetovnega pokala v Münchnu poškodovala palec. V nadaljevanju dneva pa se je pozitivizem ohladil. Razlog je bil, da je Mina Markovič sporočila, da v Parizu ne bo tekmovala. Ptujčanka se je odločila, da bo raje palec, od katerega so v veliki meri odvisni njeni uspehi, v celoti pozdravila in se pripravila na nadaljevanje sezone v svetovnem pokalu.

"Na lanskem svetovnem prvenstvu nismo dosegli rezultatov, ki bi si jih želeli. Naš letošnji cilj je, da jih izboljšamo," je pred odhodom dejal Simon Margon, selektor slovenske članske reprezentance v športnem plezanju. "Z Mino je šlo vsak dan bolje, a očitno je svetovno prvenstvo prišlo nekoliko prekmalu. Z Mino bi bila reprezentanca precej močnejša, saj bi bila v igri za najvišja mesta v težavnosti, balvanih in hitrosti. Kljub temu moramo dati vse od sebe in se poskušati vrniti s čim boljšimi rezultati," je povedal trener slovenske reprezentance Roman Krajnik.

Glede na uspehe iz preteklosti, ko se je s SP leta 2007 in 2009 vrnila z bronasto kolajno, bo glavni up Slovenije Maja Vidmar. Oteževalna okoliščina je, da je v tej sezoni tekmovala zgolj na eni tekmi svetovnega pokala, spodbudno pa, da je pozdravila poškodbo. "Naredila bom vse, da se uvrstim v finale in osvojim kolajno," napoveduje Maja Vidmar. Poleg nje bodo v težavnosti nastopili Tina Šušteršič, Klemen Bečan, Urban Primožič, Domen Škofic in Jure Raztresen, v balvanskem plezanju se bosta preizkusila Bečan in Jernej Kruder, v hitrosti pa le Bečan, ki bo tekmoval tudi v skupnem seštevku.

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker